Контракти.ua

1132  —  05.06.22
Вчені назвали орган людини, який ніколи не старіє
Вчені назвали орган людини, який ніколи не старіє

Людський організм з віком зазнає змін через старість. Однак вчені розповіли, що є один орган, який завжди залишається молодим.

Про це пише ScienceAlert. Пише rbc.ua.

Який орган не старіє

Німецькі науковці з Дрезденського технічного університету виявили, що вік печінки не залежить від віку людини. Все тому, що у ній постійно відбувається відновлення клітин, печінці завжди менше як три роки.

Зокрема, саме від регенерації клітин цього органу залежить те, як з людського організму будуть виводитися всі шкідливі речовини. Під час перероблення та виведення токсинів і пошкоджуються клітини, які згодом відновлюються, щоб продовжувати свою роботу.

Вчені кажуть, що вік не має значення, тому що печінка завжди залишається молодою. Їй завжди в середньому трохи менш як 3 роки.

Це підтвердило дослідження зразків тканин печінки: постійне оновлення та заміна клітин дозволяють печінці не старішати і підтримувати середній вік.

Експерти розповідають, що не всі клітини однакові з точки зору швидкості їх регенерації: невелика частина з них може доживати до 10 років. Це може бути пов'язано з тим, скільки наборів хромосом вони несуть.

Основні правила міцного здоров'я

  • Ретельно обирайте продукти харчування. Страви з продуктів рослинного походження допоможуть почувати себе легко та енергійно;
  • Їжте хліб з висівками. Також корисно вживати макарони з твердих сортів, злаки та крупи. Такі продукти містять складні вуглеводи, яких організм потребу;
  • Овочі та фрукти. Вони корисні та чудово доповнюють будь-яку страву;
  • Спорт. Робіть ранкову зарядку та бігайте. Тримати організм в тонусі допоможе зміцнити м’язи, схуднути та пришвидшити обмін речовин;
  • Відмовтесь від солодощів. Варто скоротити споживання солодощів, а особливо солодких напоїв;
  • Сіль. Варто пам’ятати, що споживання солі на добу повинне бути не більше однієї столової ложки.

Раніше ми повідомляли, чим замінити дорогі продукти. Експерт назвала бюджетні і не менш корисні аналоги.

Статьи по теме
М'яке печиво буквально з нічого: ніякого міксера і 5 хвилин на підготовку
М'яке печиво буквально з нічого: ніякого міксера і 5 хвилин на підготовку

Шоколадне печиво можна легко і швидко приготувати буквально з нічого. Змішайте всі інгредієнти і відправте в духовку. Вам не потрібен буде міксер, а готування займе небагато часу.
01.06.22 — 14225

Исследование доказало токсическое воздействие пластика на клетки человека
Исследование доказало токсическое воздействие пластика на клетки человека

Микрочастицы пластика проникают в клетки, разрушая их.
13.12.21 — 3545

Чем квашеная капуста полезна для организма человека
Чем квашеная капуста полезна для организма человека

Наступает сезон квашения капусты – продукта очень полезного не только для иммунитета, но и для работы органов желудочно-кишечного тракта. Удивительно, но в квашеной капусте количество витаминов больше в 7 раз, чем в свежей. К тому же, это довольно бюджетный способ оздоровления и очистки организма.  
22.11.21 — 1634