Контракти.ua

502  —  04.06.22
Українців попереджають про фейкові сайти ПриватБанку та Дії
Українців попереджають про фейкові сайти ПриватБанку та Дії

Українців попереджають про те, що з'явилися фейкові сайти ПриватБанку та Дії. Перехід на такі сайти є дуже небезпечним.

Про це у Телеграмі попереджає Бердянська міська рада.

«Відмінність сайту оригіналу та підробки можна побачити у назві посилання. Оригінал має на кінці .ua, .com чи .gov. Сайти аферистів – .org, .site і складаються зі слів, які важко розібрати», - йдеться у дописі.

ПриватБанк подав заяву до кіберполіції та разом з правоохоронцями працює над блокуванням групи шахраїв, які розсилають українцям повідомлення та запрошення скористатися фейковим ботом Дія під приводом отримання державної допомоги.

Користувачам фейкового телеграм-боту далі пропонують перейти за посиланнями на фішингові сайти, які незаконно використовують айдентику ПриватБанку та Приват24. Перехід на такі сайти є дуже небезпечним для українців, оскільки введені дані карток та клієнтів шахраї використовують для крадіжки грошей.

ПриватБанк нагадує клієнтам про те, що інформація про державні виплати та порядок отримання допомоги розміщена виключно на офіційних сайтах держслужб та банку, а подачу заявки на допомогу можна зробити лише через відповідні адмінцентри та застосунок «Дія».

Державні служби та ПриватБанк не користуються для інформування людей чи нарахування допомоги приватними телеграм-ботами чи каналами.

Статьи по теме
Індія відмовилася від російської нафти з танкерів підсанкціонованого
Індія відмовилася від російської нафти з танкерів підсанкціонованого "Совкомфлоту", - Bloomberg

Всі індійські нафтопереробні заводи тепер відмовляються приймати російську нафту, що перевозиться танкерами компанії "Совкомфлот" через санкції США, що ще більше ускладнює торгівлю, яка процвітала після вторгнення в Україну два роки тому.
23.03 — 186

В Україні спростили оформлення субсидії через Дію
В Україні спростили оформлення субсидії через Дію

В Україні змогли втричі прискорити процес оформлення заяви про субсидію на порталі "Дія".
10.03 — 186

Чи можуть призначити субсидію, якщо у квартирі автономне опалення
Чи можуть призначити субсидію, якщо у квартирі автономне опалення

Українці, які не мають достатньо коштів, щоб самостійно оплачувати житлово-комунальні послуги, можуть звернутися за призначенням житлової субсидії.
10.03 — 190