Контракти.ua

2949  —  04.06.22
Печемо піцу на тонкому тісті, краще ніж в піцерії: домашній рецепт
Печемо піцу на тонкому тісті, краще ніж в піцерії: домашній рецепт

Справжня італійська піца має бути на тоненькому пузирчастому тісті, а начинки - мінімум. Інакше це вже не піца, а якийсь громіздкий пиріг з усього, що завалялося в холодильнику.

Рецептом поділилася українська кулінарна блогерка Лілія Цвіт. Пише rbc.ua.

Інгредієнти (на 2 шт. діаметром 26 см):

  • вода - 250 мл
  • дріжджі сухі - 1 ч. л. (3 г) або 9 г пресованих
  • сіль - 1 ч. л.
  • цукор - 1 ч. л.
  • олія - 1 ст. л.
  • борошно - 350 г
  • для начинки - кетчуп (соус), салямі, оливки, сир

Покрокове приготування

Наливаємо в миску ледь теплу воду, додаємо цукор, сіль і дріжджі. Перемішуємо, щоб розчинити дріжджі. Додаємо трохи олії.

Насипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто ложкою чи дерев'яною лопаткою. Коли інгредієнти об'єднаються, залишаємо тісто стояти 10 хвилин.

Від цього клейковина набухне і буде легше його вимішувати. Тісто має бути липким і рідким. Вимішуємо лопаткою протягом 10 хвилин.

Викладаємо на змащену олією робочу поверхню і розтягуємо його у великий прямокутник. Складаємо конвертиком, закруглюємо тісто, перевертаємо, накриваємо мискою і лишаємо на півтори години.

Коли тісто підійде, розділяємо його на дві частини. Далі працюємо з ним змащеними олією руками, бо тісто рідке й липнутиме.

Перекладаємо один шматок тіста на пергамент та розтягуємо (розкочувати не можна) до форми круга руками. Перекладаємо корж, змащуємо його соусом, викладаємо начинку. Наприклад, тонкі шматочки ковбаси та оливки, посипаємо тертим сиром.

Випікати треба при температурі 220 градусів духовці 10-15 хвилин. Бажано, режим "низ - конвекція", але орієнтуйтесь на свою духовку.

Статьи по теме
Шеф-кухар пояснив, чому українська кухня недооцінена в світі
Шеф-кухар пояснив, чому українська кухня недооцінена в світі

Українська кухня займає достойне місце серед європейських, але вона все ж такі у світі недооцінена, бо багато років вона витіснялася радянською.
08.04 — 348

Жир і картопля створені один для одного! Клопотенко дав короткий курс кулінарії для чоловіків
Жир і картопля створені один для одного! Клопотенко дав короткий курс кулінарії для чоловіків

Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів чоловікам, як впоратися з цим на кухні. Він розсекретив деякі нюанси кулінарії й дав відразу 6 найпростіших рецептів.
03.07.22 — 1084

Візьміть крильця і приготуйте смакоту в духовці: простий рецепт курятини в глазурі
Візьміть крильця і приготуйте смакоту в духовці: простий рецепт курятини в глазурі

Курячі крильця в духовці можна готувати різними способами. Це безпрограшний і бюджетний варіант м'ясної страви, а якщо зробити їх в глазурі, ви отримаєте неймовірну смакоту!
30.06.22 — 4268