Контракти.ua

449  —  03.06.22
Єрмак і Залужний поговорили зі США про «сюрпризи» для росіян
Єрмак і Залужний поговорили зі США про «сюрпризи» для росіян

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний і керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорили з радником Президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Марком Міллі подальшу оборонну підтримку України.

Про це повідомив Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Гарні новини. Сьогодні разом з Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним провели телефонну розмову з радником Президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Марком Міллі», - зазначив очільник ОП.

За його словами, під час розмови йшлося про новий пакет військової допомоги США для України, який включає РСЗВ HIMARS та боєприпаси, гелікоптери Мі-17, ракети Javelin, тактичні машини, РЛС та інші боєприпаси.

Водночас Єрмак запевнив, що це не остання допомога США.

«Ми озвучили потреби нашої армії для перемоги над росією. Можу сказати, що ми обговорили і майбутні сюрпризи, які точно не сподобаються ворогу», - додав керівник Офісу глави держави.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати 1 червня оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму 700 млн доларів, який передбачатиме надання додаткових сучасних озброєнь, зокрема більш досконалих ракетних систем.