Контракти.ua

442  —  01.06.22
Радник глави МВС: фільтраційні табори є доказом того, що люди для росіян - на останньому місці
Радник глави МВС: фільтраційні табори є доказом того, що люди для росіян - на останньому місці

Факт існування фільтраційних таборів, які організували загарбники, є доказом того, що люди для росіян знаходяться на останньому місці.

Про це радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов поінформував у ефірі українських телеканалів, відповідаючи на запитання, нащо рф створює ці табори й у такій кількості, передає кореспондент Укрінформу.

"Усі ці табори, - це доказ того, що люди для них (росіян - ред.) - на останньому місці. Вони не цінують цих людей, їм не люди потрібні. Так вони просто показують, що можна з (нашими - ред.) людьми робити. Ці усі табори показують якраз ставлення до людей, а (нормального - ред.) ставлення до людей у них немає", - поінформував Смірнов.

Радник міністра нагадав, що для рф, їхнього менталітету та влади, яка існує наразі та була за часів СРСР, ніколи не було цінністю людське життя.

"Ми прекрасно розуміємо, що для них (росіян - ред.)важливою є територія і їхній вплив на міжнародній арені, у тому числі на Україну, щоб не давати можливість нам закріпитися як незалежній державі, і вони про це відкритим текстом говорять. У них є свої цілі, і вони не визнають Україну як державу, вони про це постійно артикулюють, і звичайно, відношення до людей у них аналогічне", - сказав представник МВС.

Водночас він наголосив, що в Україні немає такого ставлення до людей.

"Ми цінуємо, у тому числі життя наших воїнів, і ми однозначно відвоюємо усі наші території, але не за будь-яку ціну", - наголосив Смірнов.

Як повідомлялося, 25 травня Смірнов заявив, що усе, що артикулюється у рф, у тому числі щодо України та НАТО, артикулюється не до цивілізованих країн, а виключно для внутрішнього споживача у росії.