Контракти.ua

692  —  01.06.22
Що заважає Заходу надати Україні важке озброєння та літаки: Данілов повідомив про побоювання країн
Що заважає Заходу надати Україні важке озброєння та літаки: Данілов повідомив про побоювання країн

За словами Данілова, коли б в української армії була важка зброя, артилерія, важкі танки, то деокупацію Маріуполя було би вже здійснено.

Українським військовим, щоб втриматись на позиціях і відвоювати назад території, необхідне важке озброєння, літаки. Але Захід з цим не поспішає. Кажуть, через побоювання ескалації, бо тоді зможемо вдарити по території самої РФ.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у розмові з журналістом "Укрінформу" зазначив, що насправді процес триває. Пише ТСН. 

"Ми почали отримувати зброю, допомогу. Не відразу, не в такій кількості і не такого, скажімо так, ґатунку, як би нам хотілося, але ми почали отримувати. На сьогоднішній день ситуація зрушила з мертвої точки. Звичайно, ми би дуже хотіли, щоб це було набагато швидше і більше. Але процес триває, ми отримуємо гармати М777, інші засоби ураження, процес іде. Ми б хотіли, щоб він пришвидшився", — сказав Данілов.

За його словами, коли почалася війна, в Україну ніхто не вірив. Всі розвідки вважали, що українські воєнні протримаються три, п’ять, сім днів, дехто давав десять днів. Найбільше давала одна з розвідок — двадцять один день, але це вже включно з територією міста Лева.

Однак після того, як росіяни отримали тут "теплий" прийом, коли вони умилися кров’ю, то переважна більшість країн світу по-іншому стала дивитися на Україну.

Данілов також зазначив, що пришвидшити процес надання зброї заважають інтереси кожної окремої держави.

"У кожної країни свої інтереси в цій війні. Я хочу, щоб ми з вами розуміли, що коли західний світ говорить про демократію, про інші цінності, маємо на увазі, він дивиться, а що буде в нього на території, як його виборець на це все буде реагувати. Крім того, росіяни не сидять, склавши руки, вони так само працюють у цьому напрямку для того, щоб ми не отримували зброю. Тобто це великий такий процес, в який залучені майже всі країни світу. І завдяки тому, що наш президент кожного дня звертається до лідерів країн, до парламентів, ми маємо підтримку світу", — зазначив Данілов.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 224

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 385

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 341