Контракти.ua

1648  —  30.05.22
Заарештовані облгази Фірташа передали "Нафтогазу"
Заарештовані облгази Фірташа передали

Кабінет міністрів передав держпідприємству "Чорноморнафтогаз" (управляється НАК "Нафтогаз України") активи, на які накладено арешт. Йдеться про 26 облгазів олігарха Дмитра Фірташа.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на розпорядження від 28 травня 2022 р. № 429-р.

Перелік активів не публікується, але в уряді повідомили РБК-Україна, що йдеться про арештовані 26 облгазів.

Згідно з документом, активи передаються від Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) за пропозицією Міненерго та АРМА.

Розпорядженням доручено "Чорноморнафтогаз", Міністерству енергетики та НКРЕКП "вжити всіх дієвих заходів, спрямованих на запобігання ризику збою та/або переривання функціонування активів, що може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій".

Нагадаємо, на минулому тижні Державне бюро розслідувань повідомило, що Печерський суд Києва передав в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем.

Статьи по теме
Україна вперше повністю пройшла зиму на власному газі, -
Україна вперше повністю пройшла зиму на власному газі, - "Нафтогаз"

Україна вперше пройшла зиму використовуючи лише власний газ для опалювального сезону.
02.03 — 224

"Нафтогаз" і японські компанії займатимуться модернізацією ТЕЦ і розвитком зелених проектів

Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" підписала меморандум з двома японськими компаніями для модернізації ТЕЦ (Теплоелектроцентраль), а також розвитку спільного проекту у сфері "зеленого проекту" з вітрової енергії.
21.02 — 228

Частка Коломойського в нафтогазовій компанії JKX перейшла в державну власність Великої Британії
Частка Коломойського в нафтогазовій компанії JKX перейшла в державну власність Великої Британії

Частка Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова в британській компанії JKX відійшла Короні, тобто перейшла у державну власність Великої Британії - офіційно.
29.11.23 — 396