Контракти.ua

6130  —  30.05.22
Коли потрібно додавати лавровий лист у суп при варінні: не всі роблять це правильно
Коли потрібно додавати лавровий лист у суп при варінні: не всі роблять це правильно

Ароматна традиційна приправа, без якої складно уявити приготування супів та інших перших страв, надає їм характерний відтінок смаку. При цьому не завжди спецію додають при варінні правильно навіть досвідчені господині.

Про це передає Prostoway. Пише rbc.ua.

Є кілька правил, які рекомендують дотримуватися кулінари для використання лаврового листа при приготуванні супу.

Промивання лаврового листа

Не всі господині при варінні супу перед тим, як додати лавровий лист, миють цю спецію. Але насправді листя перед введенням до складу страви важливо ретельно промити.

Для цього можна використовувати звичайну воду з-під крана, а також застосовується варіант промивання тільки окропом, тобто "ошпарювати".

Коли додавати лавровий лист при варінні

Важливо пам'ятати, що лавровий лист повинен варитися в супі 5-15 хвилин.

Річ у тому, що якщо кинути приправу в каструлю за хвилину другу перед тим, як вимкнути конфорку - такого часу буде не достатньо, щоб прянощі надали страві смак, аромат і корисні властивості.

Чи видаляти лавровий лист після приготування?

Тут думки у кулінарів різняться, тому кожна господиня може прийняти рішення на свій смак.

Коли в супі залишається лавровий лист, блюдо може виходити ще пікантнішим і більш терпким.

А якщо ви не бажаєте смакувати гіркоту при вживанні супу, то спецію краще прибрати.

Раніше ми розповідали, які є два доступних способи моментально зварити горох в супі.

Статьи по теме
Курка Га Хай Нам: рецепт смачної страви, який передається з покоління у покоління
Курка Га Хай Нам: рецепт смачної страви, який передається з покоління у покоління

Відома дієтологиня розповіла про рецепт домашньої страви, який вона отримала від своєї 95-річної бабусі.
20.10 — 1455

Як приготувати біляші без замісу: 3 рецепти для ледачих
Як приготувати біляші без замісу: 3 рецепти для ледачих

Як приготувати біляші без замісу: 3 рецепти для ледачих
31.07 — 2185

Торт
Торт "Три склянки": нереально смачний рецепт для ледачих, що підкорить усіх гостей

Якщо ви шукаєте десерт, який легко готується, але має смак наче з найкращої кондитерської - торт Три склянки" саме для вас!
23.07 — 8788