Контракти.ua

1541  —  29.05.22
Київ відзначає 1540-річчя від дня заснування
Київ відзначає 1540-річчя від дня заснування

Столиця України сьогодні відзначає 1540-річницю від дня заснування, цьогоріч святкуватимуть в умовах воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська державна адміністрація повідомляє у Телеграмі.

"Для дітей заходи підготовлені переважно в онлайн форматі. Для дорослих також не передбачені масштабні масові заходи, але кияни та гості міста зможуть відвідати пішохідні екскурсії, виставки і концертні виступи", - ідеться у повідомленні.

Зокрема, сьогодні відбудуться:

12:00 – 13:00 Виступи аматорських художніх колективів за організаційної підтримки Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень – парк ім. Т. Шевченка.

15:00 – 16:00 Виступ Київського муніципального духового оркестру – майданчик біля арки «Свободи українського народу» в Центральному парку культури і відпочинку м. Києва.

16:00 Концерт на балконі театру – Київський академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва (вул. Межигірська, 2).

17:00 Концерт – Київський національний академічний театр оперети (вул. Велика Васильківська, 53).

14:00 Патріотичний майстер-клас – Музей видатних діячів української культури (музей Миколи Лисенка, вул. Саксаганського, 97).

11:00 Пішохідна екскурсія «Золотоворітський квартал». Маршрут від метро «Золоті ворота».

11:00 – 19:00 історико-культурна виставка «Вічне місто Київ. Історія проти політики» – парк «Наталка» (вул. Героїв Сталінграду, за Північним мостом: центральний вхід та алея).

12:00 – 14:00 Екскурсія «Київ незламний». Маршрут: ст. м. «Дорогожичі» – Бабин Яр – Телевізійна вежа – Лук’янівське Військове кладовище – Київський телецентр – ДАХК «Артем» – ст. м. «Лук’янівська».

Цього року традиційний у День Києва «Пробіг під каштанами» відбудеться цього року онлайн і об’єднає учасників з усього світу.

Мета заходу – збір коштів для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, а також об’єднання українців для взаємопідтримки.

Як наголошують організатори, попри воєнний стан цьогорічний, 29-й Пробіг, за підтримки Київської міської державної адміністрації, зберігає свої традиції. Вийти на старт закликають саме в останню неділю травня – у День Києва, оскільки «Пробіг під каштанами» – незмінна частина його святкування. А для тих, хто знаходиться не в Києві, є змога об’єднати родину, розказати про українську столицю новим друзям та знайомим із різних куточків світу, оскільки кожна згадка про Україну у світі сьогодні – наближення до її перемоги.

Міська влада закликає під час відпочинку не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та одразу спускатися в укриття.

Як повідомлялося, День Києва святкується в останню неділю травня.

Статьи по теме
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись

Сорт Autumnalis Rosea – з ранньоквітучих. Біло-рожеві квіти починають розпускатися вже у березні.
30.03.23 — 3263

У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо
У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо

У Києві міська влада звернулася до Міністерства культури щодо ексгумації та перенесення тіла радянського генерала Миколи Ватутіна. Він похований в урядовому кварталі столиці.
11.02.23 — 5254

На Київ насувається потужний снігопад
На Київ насувається потужний снігопад

У Києві в ніч із 10 на 11 січня прогнозують потужний снігопад. Водіїв закликають утриматися від поїздок на авто під час негоди.
10.01.23 — 2936