Контракти.ua

1288  —  29.05.22
Заморожувати, сушити або солити: лікар назвав найбезпечніші заготівлі на зиму
Заморожувати, сушити або солити: лікар назвав найбезпечніші заготівлі на зиму

Заготівля на зиму - невіддільна частина життя майже кожного українця. В кінці літа і восени ми починаємо заморожувати продукти, сушити або закручувати в банки різну консервацію. Доктор Комаровський розповів, які заготівлі на зиму є найкориснішими.

Про це відомий лікар розповів на своєму YouTube-каналі. Пише rbc.ua.

Комаровський зазначив, що в сучасному світі робити заготівлі на зиму не обов'язково, оскільки харчова промисловість розвинена вже добре. Однак батькам хочеться балувати дітей взимку фруктами та овочами, тому ми продовжуємо запасатися продуктами.

Найоптимальнішим варіантом доктор Комаровський назвав заморозку. Він зазначив, що овочі та фрукти потрібно спочатку ретельно вимити, потім обсушити й розкласти за спеціальними термостійкими пакетами. У кожен пакет потрібно укладати стільки продуктів, скільки вам знадобиться для однієї порції приготування. Найголовніше - щоб вам не довелося розморожувати, а потім знову заморожувати продукти.

Також він порекомендував в одному пакеті змішувати фрукти та овочі відразу, для того, щоб в майбутньому готувати їх разом. Наприклад, овочі для супу або пакет різних фруктів для варіння компоту.

Сушити експерт рекомендує зелень і деякі фрукти, які при заморожуванні втрачають свої корисні властивості. Для цього потрібно використовувати спеціальні сушарки-дегідратори.

А ось консервування або ферментація – найпоширеніший спосіб заготівлі, але далеко не найкорисніший. Забезпечити збереження корисних властивостей такий спосіб не зможе. Єдиний виняток - квашена капуста.

Статьи по теме
Для чого заморожувати кефір: ви будете здивовані, що з цього вийде
Для чого заморожувати кефір: ви будете здивовані, що з цього вийде

Навіщо заморожувати кефір та як його потім використовувати.
19.09.23 — 2257

Дуже важливі моменти: що і як можна заморожувати в холодильнику
Дуже важливі моменти: що і як можна заморожувати в холодильнику

Питання заморозки продуктів є актуальним завжди. Є декілька моментів, які вам потрібно знати.
07.06.22 — 1963

Що можна консервувати, сушити і заморожувати в червні: готуємо запаси на зиму
Що можна консервувати, сушити і заморожувати в червні: готуємо запаси на зиму

Заготовки на зиму можна починати робити вже в травні. В кінці весни з'являється перша свіжа зелень, овочі та фрукти. Деякі сезонні продукти дозрівають і з'являються на ринку на дуже короткий період, тому потрібно дочекатися оптимальної ціни й швидко зробити заготовку на зиму.
29.05.22 — 6365