Контракти.ua

25053  —  27.05.22
Як моментально зварити горох в супі: два найдоступніші способи
Як моментально зварити горох в супі: два найдоступніші способи

Горох, один з найпопулярніших представників сімейства бобових, має багато корисних властивостей і широко поширений в нашому раціоні - у супах, салатах, пюре тощо.

Приготувати страви з горохом не складає складнощів, а от розварити його - дійсно тривалий процес. Пише rbc.ua.

Втім, є способи його значно прискорити.

Які прості "хитрощі" допоможуть швидкій розварці гороху - читайте в матеріалі нижче.

Зазвичай для кращого розварювання гороху його замочують на кілька годин, щоб крупа добре набухла. Додамо також, що крупи промивають вручну за пропорціями: на 1 кг зерна приблизно 2,5-3,5 л води, а очищати зерно потрібно до тих пір, поки зливна вода не буде прозорою.

Після чого горох знову промивають, заливають чистою водою і ставлять на вогонь варитися.

Способи зварити горох без попереднього замочування

Перший варіант. Перш ніж варити горох - промиваємо його під струменем холодної води, причому ретельно.

  • Коли муть у воді пропадає і вона стає прозорою, кладемо горох в холодну підсолену воду, ставимо на плиту і чекаємо закипання.
  • У каструлю через 10 хвилин додаємо пів склянки холодної води - так після повторного закипання горошини стають м'якими практично за кілька хвилин.
  • Для більшого ефекту, щоб горох був більш розсипчастим, процедуру можна повторити.

Другий варіант. Звичайна харчова сода також дозволить вашому гороху швидко розваритися.

  • Для цього після закипання крупи через хвилин 10-15 слід в каструлю додати соду - виходячи з пропорцій 0,5 чайної ложки на 2 літри рідини.
  • Вже через 5-7 хвилин горох стає м'яким.

Варто зауважити, що якщо "передати куті меду" з кількістю соди, то у страви з'явиться характерний смак, що не всіх порадує - тому будьте уважні з пропорціями.

Статьи по теме
Як готувати старовинну українську страву горохляники: це неймовірно просто та смачно
Як готувати старовинну українську страву горохляники: це неймовірно просто та смачно

Горохляники - старовинна українська страва, хоча експерти кажуть, що вік її відносно "молодий", близько ста років. Ця страва була дуже популярна в 50-х роках минулого століття, а зараз горохляники майже не готують. Але це чудова страва для сніданку чи вечері.
29.02 — 425

Киньте горох в лунку з картоплею і будете здивовані результатом: дачна хитрість, про яку мало хто знає
Киньте горох в лунку з картоплею і будете здивовані результатом: дачна хитрість, про яку мало хто знає

Картопля і горох — це сумісні культури, які можуть рости в одній лунці.
23.04.23 — 12254

Гороховий суп із мисливськими ковбасками: класичний рецепт
Гороховий суп із мисливськими ковбасками: класичний рецепт

Чудова страва для обіднього меню. Насичений смак та яскравий аромат такого супу нікого не залишить байдужим.
09.03.23 — 3143