Контракти.ua

428  —  25.05.22
Російські олігархи хочуть відкупитися від санкцій
Російські олігархи хочуть відкупитися від санкцій

Міністр фінансів Канади Христя Фріланд каже, що російські олігархи, які потрапили під санкції, хочуть добровільно пожертвувати значну частину своїх статків на відновлення України, в обмін на скасування санкцій.

Таку пропозицію Фріланд яку озвучила на зустрічі «Великої сімки», повідомляє ZN.ua з посиланням на німецьке видання Handelsblatt.

"Така угода може запропонувати певні переваги для всіх сторін: Київ отримує мільярди, Захід рятує себе від дебатів про експропріацію, а російські підприємці повертають своє розкішне життя", - пише видання.

За словами Христі Фріланд, ініціатива виходить від самих олігархів.

"Міністр фінансів Канади Христя Фріланд розповіла своїм шістьом колегам по міністерству, що отримує дзвінки від російських олігархів, які були в санкційних списках Заходу і були дуже незадоволені цим", - йдеться в матеріалі.

Зазначається, що причиною такої ініціативи російських багатіїв є не лише незручності обмежень на поїздки й заморожування активів.

"Олігархи також критично ставляться до агресивної війни Росії проти України, але не можуть дистанціюватися від вторгнення через загрозу репресій з боку Кремля", - зазначає видання.

Нагадаємо, проблема конфіскації статків російських багатіїв викликає певний скепсис на Заході через необхідність порушити право приватної власності.

Статьи по теме
"Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16

Данія відправить Україні всі ті винищувачі F-16, про які було оговорено раніше між керівництвом країн.
вчера, 09:36 — 150

Допомога від США дозволить ЗСУ перепочити, але не переломить ситуацію на фронті
Допомога від США дозволить ЗСУ перепочити, але не переломить ситуацію на фронті

Схвалення Сполученими Штатами понад 60 мільярдів доларів допомоги стане свого роду рятівним кругом для українських військових, які опинилися в скрутному становищі, але це навряд чи зможе переломити хід війни.
22.04 — 181

У травні-червні нас чекає важкий період – Буданов
У травні-червні нас чекає важкий період – Буданов

У травні-червні на Україну чекає важкий період.
22.04 — 190