Контракти.ua

766  —  25.05.22
"Меркантилістська політика": Сорос розкритикував Меркель за газову залежність Європи від Росії

Сорос поклав провину за залежність Європи від російського газу безпосередньо на "спеціальні угоди" ексканцлера Німеччини Ангели Меркель з Москвою.

Американський фінансист-мільярдер і філантроп Джордж Сорос звинуватив попередню канцлерку Німеччини Ангелу Меркель, що через її політику країни Європи потрапили у залежність від російських енергоносіїв.

Про це Сорос сказав на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, інформує Politico. Пише ТСН. 

За його словами, залежність європейських держав від російських енергоносіїв залишається високою – "в основному через меркантилістську політику" тодішньої канцлерки Ангели Меркель.

Мільярдер також закинув Меркель, що "вона уклала спеціальні угоди з Росією щодо постачання газу і зробила Китай найбільшим експортним ринком Німеччини".

"Це зробило Німеччину найефективнішою економікою в Європі, але тепер доведеться заплатити велику ціну. Економіка Німеччини має бути перебудована. А це займе багато часу", – сказав Сорос.

Джордж Сорос похвалив голову Єврокомісії Урсулу фон дер Ляйєн за те, що вона знайшла "сильний європейський голос".

Фінансист додав, що, хоча нинішнього Олафа Шольца було обрано продовжувати політику Меркель, але новий канцлер "здається врешті-решт робить правильні речі", зокрема відмовився від "Північного потоку-2", збільшив витрати на оборону та відправив зброю Україні.

Раніше Джордж Сорос заявив, що війна в Україні може стати початком Третьої світової, яку не переживе цивілізація.

Статьи по теме
Фонд Сороса скоротить присутність у країнах ЄС, але збереже фінансування України
Фонд Сороса скоротить присутність у країнах ЄС, але збереже фінансування України

Фонди "Відкрите суспільство", благодійна організація, започаткована мільярдером Джорджем Соросом, планує відкликати або припинити більшу частину своєї роботи в Європейському Союзі, оскільки вона переключає увагу на інші частини світу.
17.08.23 — 399

"Виростила Путіна як фігуру": Арестович накинувся з критикою на Меркель

За словами Арестовича, ексканцлерка змушувала Україну "скидати вишиванку і мити нею підлоги Кремля, коли нав'язувала "Мінськ-1" і "Мінськ-2".
10.12.22 — 699

Меркель вирішила, що Путін чекав на її відставку, перш ніж вторгнутися в Україну
Меркель вирішила, що Путін чекав на її відставку, перш ніж вторгнутися в Україну

Колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель припустила, що її відставка могла бути однією з подій, на яку чекав російський диктатор Путін, перш ніж розпочати повномасштабну війну проти України.
18.06.22 — 593