Контракти.ua

1226  —  24.05.22
Десантники ймовірно знищили скандально відомого ворожого генерала авіації
Десантники ймовірно знищили скандально відомого ворожого генерала авіації

Українські десантники ймовірно збили над Луганщиною літак, який пілотував російський генерал. Це випливає з обговорення в одній зі спільнот російського сегменту, присвяченій військовій авіації, інформує Мілітарний.

Адміністратор телеграм-каналу розмістив пост в якому натякнув на загибель високопоставленого пілота. Пише footboom.com.

Після чого учасники спільноти почали з’ясовувати в коментарях, хто саме загинув. Один з учасників обговорень повідомив подробиці: "Сьогодні загинув Канамат!!! Район Попасної, 8:25… Перший захід НАР-и, другий – бомби… Стінгер на виході з атаки, вибух в повітрі і… Все"

Адміністратор видалив цей коментар. Однак інші учасники продовжили обговорення використовуючи ініціали – К. Х. Б.

Ймовірно, загиблий, про якого говорили росіяни це Канамат Хусеєвич Боташев – генерал-майор Збройних сил Російської Федерації, 1959 р.н.

Щоправда, Боташева звільнили з лав армії ще в 2013 році. Боташев був фігурантом кримінальної справи. Йому інкримінували знищення бойового літака Су-27.

За інформацією Нової газети Боташев у 2012 році прибув у військову частину 23326-2  де попросив її командира Євгена Олійника, свого товариша, "покатати" на Су-27УБ. Боташев сів в крісло друго пілота і разом з Олійником вони здійснили кілька маневрів у повітрі. Однак, Боташев захотів виконати фігуру вищого пілотажу "дзвін", після чого пілоти втратили контроль над машиною і катапультувалися. Їх обох звільнили з лав армії.

До того Боташев командував авіабазою "Балтимор" у Воронежі. Раніше там базувалися бомбардувальники Су-24 та перехоплювачі МиГ-25. Нині – бомбардувальники Су-34.

Після звільнення, до війни Боташев працював в ДОСААФ РФ на посаді заступника директора аероклубу в Санкт-Петербурзі.

Ймовірна загибель 63-річного відставного генерал майора за штурвалом бойового літака Су-25 викликає подив. Незрозуміло в якому статусі він брав участь у бойових діях.

Не виключено, що Ботишев став найманцем в ПВК "Вагнер". Про наявність у цього НВФ власної штурмової авіації повідомляв 10 травня пов’язаний з "Вагнером" телеграм-канал: "Чутки про авіацію над Попасною з нетрадиційним для ПКС Росії та ВПС України маркуванням таки з’явилися. У світі зараз тренд на каршеринг, "оркестр" уже давно користується плейншерингом, хто в темі, той знає".

Нагадаємо, 22 травня 2022 року українські десантники прозвітували про знищений Су-25. При тому 80 бригада ДШВ використала ПЗРК Игла.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1645

Російські десантники зазнають тяжких втрат на кількох ділянках фронту в Україні, - ISW
Російські десантники зазнають тяжких втрат на кількох ділянках фронту в Україні, - ISW

Російські повітряно-десантні війська зазнають тяжких втрат на кількох ділянках фронту в Україні.
02.01 — 724

Російські десантники зазнають суттєвих втрат на півдні Херсонської області, - ISW
Російські десантники зазнають суттєвих втрат на півдні Херсонської області, - ISW

Новосформований 337-й повітряно-десантний полк (104-та дивізія повітряно-десантних військ ЗС РФ), продовжує зазнавати втрат біля села Кринки на лівому березі Херсонської області.
26.12.23 — 702