Контракти.ua

870  —  24.05.22
У Міноборони відреагували на слова лукашенка, що «білорусь не агресор»
У Міноборони відреагували на слова лукашенка, що «білорусь не агресор»

білорусь, яка надає свою територію рф для здійснення агресії проти України, є співучасником цього міжнародного злочину.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в загальнонаціональному ефірі заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, коментуючи слова президента білорусі олександра лукашенка, що білорусь не є агресором.

«Одразу спростую слова, що білорусь не є агресором. Річ у тому, що, згідно з нормами міжнародного права, країна, яка надає свою територію третій країні-агресору, - наразі росії – для здійснення агресії проти іншої держави, так само є співучасником цього міжнародного злочину – агресії, а просто побутовою мовою – війни. Тому білорусь повинна розуміти, що вони так само сьогодні, надаючи свою територію, є причетними до цієї війни в прямому сенсі», - заявила Маляр.

Відповідаючи на запитання щодо загроз для України з боку території білорусі, заступниця міністра відзначила, що загроза зберігається.

«Звісно, є загроза подальшого використання території білорусі для нанесення ударів. Так само, власне, як і Придністровський регіон Молдови, - так само існує ризик. Тому росія дійсно по всіх фронтах готується до можливих і ударів, і маневрів, і для того щоб здійснювати там подальшу ескалацію. Ми про всі ці загрози знаємо і готуємося до всіх сценаріїв», - запевнила Маляр.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. Вторгнення ведеться, зокрема, і з території білорусі. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Статьи по теме
Не слід демонізувати Білорусь: голова військової розвідки прокоментував
Не слід демонізувати Білорусь: голова військової розвідки прокоментував "ймовірний наступ"

Буданов вкотре наголосив, що не варто вірити "усілякому мотлоху, що вкидається через ЗМІ".
23.07.22 — 978

Зеленський заявив, що Україна готується до нападу, та звернувся до білорусів
Зеленський заявив, що Україна готується до нападу, та звернувся до білорусів

Володимир Зеленський вважає, що білоруському народу треба робити все, щоб не втягнутись в цю війну. Президент зазначив, що Україна готується до можливого нападу.
06.07.22 — 969

Російські пропагандисти сіють паніку в Україні щодо можливого нападу Білорусі
Російські пропагандисти сіють паніку в Україні щодо можливого нападу Білорусі

Російські пропагандисти різко збільшили кількість інформаційно-психологічних заходів щодо ймовірного нападу на Україну білоруських військ.
01.07.22 — 550