Контракти.ua

6744  —  24.05
Пельмені ніколи не розваляться, якщо додати всього один компонент
Пельмені ніколи не розваляться, якщо додати всього один компонент

"Правильні" пельмені не будуть розвалюватися при варінні, тісто буде м'якеньким та еластичним, якщо запам'ятати одне важливе правило.

Про це повідомляє Prostoway. Пише rbc.ua.

Існує багато рецептів домашніх пельменів. І у кожної господині свій секрет. Наприклад, пельмені на заварному тісті, будуть ніжними, але при варінні розпадатимуться. Якщо додати більше борошна, яєць, тісто буде надто тугим. Хтось для еластичності додає олію.

Однак експерти радять використовувати воду не кімнатної температури, а дуже холодну - навіть крижану.

На перший погляд здається, що за допомогою води навряд чи можна відрегулювати смак майбутнього страви. Але пояснення дуже просте - борошно з холодною водою взаємодіє інакше.

Як працює холодна вода

Якщо температура рідини низька, то для борошняної основи буде характерна еластичність і ніжність.

У вас не виникне проблем із розкочуванням тіста, воно буде пластичним, а пельмені не розваряться і збережуть ідеальну форму навіть у окропі.

Пам'ятайте про співвідношення інгредієнтів

Додайте на 200 мілілітрів крижаної води - дві склянки борошна та пару столових ложок олії, 1 яйце, трохи солі і трохи цукру для балансу смаку. І ідеальні пельмені вам гарантовані.

Статьи по теме
Королівський торт
Королівський торт "Червоний оксамит": найпростіший рецепт розкішного десерту

Торт "Червоний оксамит", або Red Velvet Cake готувати нескладно, а його вигляд вразить ваших гостей. Пекти його краще до свят, але практикуватися можна хоч кожен день.
03.06 — 4533

Порожня коробка, молоко і сметана: готуємо супердесерт без випічки
Порожня коробка, молоко і сметана: готуємо супердесерт без випічки

Десерт без випічки - відмінна альтернатива для тих, у кого немає часу возитися з духовкою. Якщо у вас є молоко і сметана, а також порожня коробка з-під молока, пропонуємо вам приготувати ніжну вершкову смакоту.
31.05 — 4314

Коли потрібно додавати лавровий лист у суп при варінні: не всі роблять це правильно
Коли потрібно додавати лавровий лист у суп при варінні: не всі роблять це правильно

Ароматна традиційна приправа, без якої складно уявити приготування супів та інших перших страв, надає їм характерний відтінок смаку. При цьому не завжди спецію додають при варінні правильно навіть досвідчені господині.
30.05 — 5346