Контракти.ua

646  —  21.05.22
Штати хочуть надовго залишити в Європі 100 тисяч своїх військових - CNN
Штати хочуть надовго залишити в Європі 100 тисяч своїх військових - CNN

Сполучені Штати мають намір зберегти присутність у Європі близько 100 тисяч військових у подальшій перспективі, якщо тільки росія не вдасться до ескалації та не загрожуватиме Фінляндії й Швеції або іншим членам НАТО.

Про це повідомив у п’ятницю американський телеканал CNN із посиланням на представників адміністрації США, передає Укрінформ.

«Ця кількість може тимчасово збільшуватися, якщо НАТО проводитиме додаткові військові навчання в регіоні, а також якщо США розгорнуть нові бази в Європі для реагування на зміни середовища безпеки», - зауважується в публікації.

За словами чиновників, ці плани розглядалися під час зустрічі глав воєначальників країн НАТО в четвер у Брюсселі. Про це також йтиметься на зустрічі міністрів оборони Альянсу в червні та на саміті в Мадриді пізніше того ж місяця.

Як повідомлялося, США збільшили загальну кількість військ у Європі з 60 до 100 тисяч після вторгнення росії в Україну. При цьому, були посилені військові бази вздовж східного флангу Європи – метою додаткового стримування росії й підвищення обороноздатності НАТО.