Контракти.ua

533  —  19.05.22
Кулеба про підхід "не принижувати Путіна, щоб гірше не зробити": Він не сирота, що потребує догляду
Кулеба про підхід

Одна з причин повномасштабного вторгнення Росії до України – те, що інші країни постійно йшли на поступки Росії, а не говорили жорстке "ні" якихось моментів.

Про це, відповідаючи на запитання "Як ви ставитеся до аргументу, що Володимира Путіна не слід принижувати, щоб уникнути найгіршого?", заявив нідерландському ресурсу NRC глава МЗС Дмитро Кулеба.

За його словами, люди, які так кажуть, "поводяться, немов Путін — сирота, який потребує догляду, дитина, яку ніколи не сварять".

"Але настав час для іншого підходу. Одна з причин цієї війни в тому, що політики в Європі та США були надто поступливими до Путіна. Завжди іншим доводилося йти на поступки, щоб задовольнити його", – пояснив він.

Міністр висловив думку, що коли на Заході за останні 300 років бачили "проблиск демократії" в Росії, там обманювалися і вважали, що вона може бути демократією, і їй потрібно допомогти.

"Щоразу, коли західна Європа бачила демократичне світло в кінці російського тунелю, це світло виявлялося російським потягом, який зносив ваші надії та очікування", – резюмував Кулеба.

- 13 травня радник голови ОП Арестович заявив, що російський диктатор нібито направив своїх представників до низки західних країн, щоб обговорити припинення війни проти України та можливість домовитися щодо вже захоплених територій.

- 15 травня прем'єрка Естонії Каллас заявила, що немає жодного сенсу розмовляти з лідером російських окупантів, якщо Захід дійсно хоче ізолювати його режим, тим самим розкритикувавши деяких європейських лідерів.