Контракти.ua

442  —  18.05.22
Мін'юст чекає на перші судові рішення щодо заборони проросійських партій у середині літа, - Малюська
Мін'юст чекає на перші судові рішення щодо заборони проросійських партій у середині літа, - Малюська

Із позовом про заборону проросійських партій Міністерство юстиції буде звертатись до апеляційного суду у Львові. Це має відбутись після офіційної публікації закону.

Про це повідомило “Радіо Свобода” із посиланням на виступ в ефірі телемарафону міністра юстиції Дениса Малюськи.

“Найгучніша партія, яку розглядатиме суд, – це, безумовно, ОПЗЖ. У нас є необхідна доказова база. Тобто ми керуємося не лише рішенням РНБО, а ще й маємо докази їхньої проросійськості”, - повідомив Малюська.

Він уточнив, що закон для розгляду справи судом дає максимум один місяць - як для установ першої інстанції, так і апеляційної.

“Відповідно, якщо Львівський адміністративний апеляційний суд дотримається строків, встановлених законом, – вже всередині цього літа ми матимемо перші результати щодо кількох проросійських партій", – додав Малюська.

Він вважає, що за наявності позитивного рішення суду ОПЗЖ припинить своє існування і буде виключена з реєстру політичних партій.

Міністр юстиції запевнив, що навіть поки рішення суду не вступить у дію, функціонувати проросійські партії в Україні не зможуть.

“До нас іноді надходять рішення керівних органів цих політичних партій про реєстрацію тих чи інших змін. Втім ми цього не робимо, адже партія не може функціонувати на період її призупинення. По кожній політичній партії буде окремий судовий процес”, – запевнив міністр.

Статьи по теме
У Мін'юсті оцінили мобілізаційний потенціал серед засуджених в Україні
У Мін'юсті оцінили мобілізаційний потенціал серед засуджених в Україні

Мобілізаційний потенціал серед засуджених за кримінальними статтями в Україні складається з тих, хто вже відбув покарання, і тих, хто зараз перебуває в місцях позбавлення волі. У разі прийняття відповідного закону перших призиватимуть без їхньої згоди, другі ж мають висловити бажання служити.
16.03 — 232

Україна хоче конфіскувати майно виробника російських
Україна хоче конфіскувати майно виробника російських "Кинджалів" і вертольотів

Українська сторона звернулася до Вищого антикорупційного суду з проханням конфіскувати майно російської компанії, яка займається виробництвом ракет "Кинджал".
11.03 — 211

Які категорії засуджених в Україні хочуть мобілізувати: відповідь Мін'юсту
Які категорії засуджених в Україні хочуть мобілізувати: відповідь Мін'юсту

В Україні зараз розглядають мобілізацію різних категорій засуджених. Зокрема, до них відносяться громадяни з довічним позбавленням волі.
22.02 — 264