Контракти.ua

1726  —  17.05.22
"Сталінські традиції". За крейсер "Москва" заарештовано главу Чорноморського флоту РФ – ГУР

Кремль у "сталінських традиціях" почав шукати винних за провал широкомасштабного вторгнення Росії в Україну, заарештовано главу Чорноморського флоту РФ віцеадмірала Ігоря Осипова. Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

У ГУР зазначають, що з 24 лютого армія РФ не виконала жодного зі стратегічних завдань, а некомпетентність російської військової верхівки "перевершила всі очікування світової спільноти". Пише liga.net.

Кремлівська еліта намагається пом'якшити для себе наслідки провалу і "у найкращих сталінських традиціях" почала шукати винних серед командирів, пишуть у ГУР.

За даними розвідки, за втрату крейсера "Москва", флагмана ЧФ РФ, було відсторонено та заарештовано командувача флоту Осипова. Почалися слідчі дії та проти його першого заступника – віцеадмірала Сергія Пінчука.

Також за безпрецедентні втрати особового складу, озброєння та техніки усунутий керівник шостої армії РФ Владислав Єршов. З цих же причин відсторонено командира першої танкової армії Західного військового округу Сергія Киселя, який відправляв в Україну строковиків.

Крім того, відсторонено командувача 22 АК Південного військового округу в тимчасово окупованому Криму генерал-майора Аркадія Марзоєва і командира 103 окремої бригади матеріально-технічного забезпечення Михайла Пономарьова.

Крейсер "Москва" був знищений українськими ракетами "Нептун" у ніч із 13 на 14 квітня.

Наразі залишки флагмана ЧФ РФ спочивають на дні Чорного моря, їх можна розглянути на знімках із супутникового радара.

Статьи по теме
Військових РФ почали штрафувати за нездатність ППО впоратися з
Військових РФ почали штрафувати за нездатність ППО впоратися з "бавовною", - партизани

Військовослужбовців підрозділів ППО ЗС Росії позбавляють премій за нездатність відбити повітряні атаки Сил оборони України.
вчера, 09:05 — 385

У РФ відловлюють зеків, які повернулись з фронту, щоб знову відправити на війну
У РФ відловлюють зеків, які повернулись з фронту, щоб знову відправити на війну

Міноборони РФ отримало контроль над угрупованням "вагнерівців" і постійно поповнює його зеками.
22.04 — 381

Необхідність продовжувати
Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам

Сергій Лавров наголосив, що Росія упевнена у необхідності продовжувати війну в Україні.
20.04 — 228