Контракти.ua

1002  —  15.05.22
У москві офіційно визнаних загиблими військових у 420 разів менше, ніж у Бурятії
У москві офіційно визнаних загиблими військових у 420 разів менше, ніж у Бурятії

За офіційною російською статистикою, перше місце щодо військових втрат посідає Бурятія, водночас у Москві і Санкт-Петербурзі втрати найменші.

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону радник міністра внутрішніх справ, директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми порахували кореляцію втрат залежно від регіону. ... На першому місці серед офіційних втрат, які дає російська федерація, Бурятія - там 99 людей на 100 тисяч населення. Потім іде Дагестан і низка інших регіонів. ... Найцікавіше – де найменше (втрат - ред.). А найменше – це Ямало-Ненецький округ, але це не показово, бо велику частину жителів цього регіону просто не можна призвати до армії, бо там дуже маленький відсоток населення. На другому і на третьому місці - Москва і Санкт-Петербург. Кількість офіційно визнаних смертей у Москві ... в 420 разів нижча, ніж у Бурятії. Це 2-3 людини на 15-16 мільйонів жителів Москви. І в Петербурзі приблизно така ж сама цифра», - сказав Денисенко.

Водночас він уточнив, що якщо з цих міст і посилають на війну, то намагаються робити так, щоб ці люди не потрапили на передову, а якщо вони гинуть на території України, то їх рахують як зниклих безвісти. Або ж москвичів умовно "перекидають" до інших регіонів.

За словами Денисенка, це робиться тому, що путін і його оточення розуміють: усі революції починалися зі столиць.

«Тому треба берегти спокій столиць, берегти їхню тишу, відчуття безпеки, для того щоб ні в якому разі не розпочалися будь-які, найменші прояви непокори, виступів. Тому що вони розуміють, що саме звідти можуть починатися певні революційні рухи», – вважає директор УІМ.

У цьому контексті він наголосив на необхідності досліджувати сучасну росію і створювати відповідні інституції.

«На жаль, після того, як наприкінці 1990-их чи на початку 2000-их був закритий Інститут вивчення росії, у нас немає установи, яка цим займається. Можна на пальцях полічити дисертації, які були захищені щодо питань російської федерації, не говорячи про країни СНД. Це насправді одна з катастрофічних речей. Нам терміново потрібно створювати, як мінімум, інститут у системі Академії наук, а реально - створювати й інститут, і ряд центрів з вивчення росії, регіонів росії в різних університетах країни. І на це обов’язково треба виділяти достатньо серйозні гроші», - підкреслив Денисенко.

Як повідомлялося, військове керівництво росії фіксує більшість своїх загиблих солдатів як зниклих безвісти, їхні родини не отримають компенсацій.

ЗСУ з 24 лютого по 14 травня ліквідували близько 27 тисяч 200 російських військових.

Статьи по теме
У РФ відловлюють зеків, які повернулись з фронту, щоб знову відправити на війну
У РФ відловлюють зеків, які повернулись з фронту, щоб знову відправити на війну

Міноборони РФ отримало контроль над угрупованням "вагнерівців" і постійно поповнює його зеками.
22.04 — 370

Необхідність продовжувати
Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам

Сергій Лавров наголосив, що Росія упевнена у необхідності продовжувати війну в Україні.
20.04 — 224