Контракти.ua

600  —  14.05.22
Маріуполю загрожує масштабна епідемія, - Денісова
Маріуполю загрожує масштабна епідемія, - Денісова

Маріуполю загрожує масштабна епідемія, внаслідок якої є ризик загибелі тисяч жителів міста. Інфекційна катастрофа у заблокованому Маріуполі може статися через брак води, пошкоджені каналізаційні системи та велику кількість тіл під завалами будинків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення уповноваженої Верховної ради України з прав людини Людмили Денісової.

"Найбільша проблема у Маріуполі - це чиста питна вода, якої у місті немає. Крім того, склалася критична ситуація з водовідведенням та поривами каналізаційних мереж. Існує загроза, що нечистоти опиняться в морі та на вулицях міста", - розповіла вона.

Крім того, за словами Денісової, епідемії може сприяти і кількість тіл, які знаходяться під зруйнованими будинками, з природними наслідками розкладання в теплий період.

"Через закриття гуманітарних коридорів, багато людей, які чекали на евакуацію на околицях міста, почали повертатись жити до Маріуполя", - констатувала уповноважена з прав людини.

Статьи по теме
Командувач Сухопутних військ розповів, чи можна було врятувати Маріуполь від окупації
Командувач Сухопутних військ розповів, чи можна було врятувати Маріуполь від окупації

Маріуполь неможливо було врятувати від російської окупації, оскільки перевага противника перевищувала в кілька разів.
20.02 — 232

"Як і личить злодіям". У Резнікова висміяли нічний візит Путіна в Маріуполь

Російський диктатор Володимир Путін, як то і личить злодіям під покровом ночі відвідав тимчасово окупований український Маріуполь
20.03.23 — 546

ЗСУ вдарили по готелю з
ЗСУ вдарили по готелю з "кадирівцями" на трасі "Донецьк - Маріуполь": що відомо

Українські військові планомірно знищують російських "кадирівців". Причому вдається подібне не лише у відкритому бою, а й у місцях, які окупанти вважають своїм "глибоким тилом".
02.11.22 — 495