Контракти.ua

630  —  14.05.22
"Членство України в ЄС і НАТО - це колапс і крах Росії як імперії та світового гравця", - Клімкін

Росія почала війну проти України. За словами Клімкіна, це може нам допомогти у просуванні до ЄС. Багатьом політикам в ЄС, які дуже боялися путінського шантажу та ескалації, тепер не мають чого боятися.

В Москві бачать Україну або як васала у своїй виключній сфері впливу, або взагалі не бачать. Путін шантажував Януковича через підписання Угоди про асоціацію, і з того часу все не тільки не змінилося - навпаки, Росія почала війну проти України.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Пише ТСН. 

"Лавров сьогодні сказав, що Росія "не вважає нешкідливим" членство в України в ЄС. Хто б сумнівався. Для Росії "запахло смаженим" - статусом кандидата для України. Що НАТО, що Євросоюз - членство України в них - це колапс і крах Росії як імперії та світового гравця", - написав він у Telegram-каналі.

За словами політика, це може нам допомогти у просуванні до ЄС. Багато політиків у ЄС, які дуже боялися путінського шантажу та ескалації, тепер не мають чого боятися.

"Війна змінила все, і саме зараз прекрасний момент відкрити для нас ворота ЄС. Всім тепер зрозуміло, де проходить кордон Європи та Азії, а головне: чому українці за ментальністю європейці, а росіяни - та ж сама середньовічна орда", - сказав він.

Клімкін зазначив, що для ЄС це, можливо, ключовий тест 21 століття: бути сильним разом з Україною і дивитися в майбутнє, або бути слабким, тягнути час і "тягнути кота" і, звісно, себе за хвіст.

"Саме цей вибір визначить майбутню долю Євросоюзу, і я вірю в нашу спільну долю", - резюмував він.

Нагадаємо, що вже у червні європейські лідери обговорять заявку на вступ України до Євросоюзу. Наразі Єврокомісія обробляє опитувальники, які Україна вже передала ЄС.

Статьи по теме
Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни
Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни

Перші постачання снарядів до України в рамках ініціативи Чехії можуть розпочатися лише у червні.
19.04 — 181

Потрібне повне ембарго на постачання в РФ сировини для вибухових речовин – чеський євродепутат
Потрібне повне ембарго на постачання в РФ сировини для вибухових речовин – чеський євродепутат

Постачання в Росію з боку країн Заходу сировини для виробництва вибухових речовин є неприпустимим. Необхідна консолідована позиція як країн, чиї компанії залучені до таких постачань, так і міжнародного співтовариства загалом, для запровадження повного ембарго на постачання такої сировини країні-агресору.
10.04 — 181