Контракти.ua

1552  —  11.05.22
Відмовлятися від комендантської години ще зарано - міністр
Відмовлятися від комендантської години ще зарано - міністр

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вважає, що на тих територіях, де не ведуться бойові дії, ще зарано відмовлятися від комендантської години.

Про це він сказав у ефірі українських телеканалів, передає Укрінформ.

«Я думаю, час показує, що комендантська година виправдала себе. Вона дала і дає можливість уникнути проникнення диверсійних груп на території у тому числі центральних і західних областей України. Тому моє особисте бачення, що нам ще доведеться певний час жити з комендантською годиною», - розповів Монастирський.

Він наголосив, що Україна успішно пройшла 8-9 травня. У МВС розуміли, що у ці дні могли бути і провокації, і напади ДРГ, тож усі правоохоронці працювали в надзвичайно посиленому режимі.

«Ми, звичайно, бачили і рекомендували необхідність запровадження комендантської години на більшості територій України. Деякі регіони самостійно встановили збільшену комендантську годину. Мова йде про ті області, які ближчі до зони проведення бойових дій. І саме у такі часи напруження ми вважаємо це (комендантську годину – ред.) обґрунтованим. Тому я думаю, що ще зарано говорити про повне скасування комендантської години на певних територіях, де не ведуться бойові дії, бо є ще досить велика небезпека», - зазначив очільник МВС.

Окремо він заявив, що повертається питання безпеки на дорогах, та закликав усіх українців дотримуватися ПДР.

«Тому ми повертаємо фіксацію порушень швидкості. Нагадаю, що включаються і штрафні санкції, зокрема, якщо особа їде плюс 20 км на годину, тоді визначатиметься відповідний штраф. Тому прохання до всіх - дотримуватися того швидкісного режиму, який передбачений на визначених ділянках. Бо так само вже будуть приходити як до власників авто, так і до громадян - належних користувачів штрафи за відповідні правопорушення», - сказав міністр.

Відповідаючи на запитання щодо автомобілів-«фантомів», Монастирський зазначив, що вони уже перебувають на дорогах, і надалі працюватимуть не тільки у столиці, а й по всій Україні.

Статьи по теме
Що буде з населенням України, якщо війна триватиме до 2026 року: вчений шокував прогнозом
Що буде з населенням України, якщо війна триватиме до 2026 року: вчений шокував прогнозом

Яким буде співвідношення народжуваності та смертності і скільки українців не повернеться додому.
25.03 — 303

Американці вважають Україну одним із найімовірніших союзників у випадку третьої світової
Американці вважають Україну одним із найімовірніших союзників у випадку третьої світової

Якби почалась нова світова війна, більшість жителів США бачать по один бік фронту Велику Британію (67%), Україну (58%), Ізраїль (58%), Францію (57%), Німеччину (54%) та Австралію (51%).
24.03 — 194

Сирський заявив про переформатування деяких угруповань
Сирський заявив про переформатування деяких угруповань

У Збройних Силах України будуть переформатовані деякі угруповання військ та сил.
22.03 — 314