Контракти.ua

11627  —  10.05
Українські вергуни на сковороді: бюджетна випічка на кефірі за 20 хвилин
Українські вергуни на сковороді: бюджетна випічка на кефірі за 20 хвилин

Українські вергуни з тіста на основі кефіру готуються дуже швидко. Тісто обсмажується на сковорідці і обвалюється в цукровій пудрі - ідеальна випічка до чаю готова!

Рецептом поділилася відомий український кулінар Alina FooDee. Пише rbc.ua.

Інгредієнти:

  • Кефір або йогурт теплий або кімнатної температури - 200 г
  • Цукор - 60-80 г
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Сіль - щіпка
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно +/- 330 г
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Цукрова пудра

Покрокове приготування

  1. Перемішайте борошно з содою. Додайте кефір з іншими інгредієнтами.
  2. Замісіть м'яке тісто. При необхідності додайте ще борошна.
  3. Округліть тісто, накрийте мискою і залиште на 10 хвилин, щоб тісто відпочило.
  4. Розділіть тісто на 2 частини. Одну частину накрийте мискою, щоб тісто не підсихало.
  5. Розкачайте тісто, наріжте його на ромбики. Зробіть надріз по центру ромбика і загорніть один край через надріз.
  6. Розігрійте олію в сковороді. Обсмажте вергуни з обох сторін до рум'яності.
  7. Обваляйте в цукровій пудрі. Наші вергуни готові!
Статьи по теме
Домашні біляші на кефірі: готуємо на швидку руку
Домашні біляші на кефірі: готуємо на швидку руку

Що може бути краще соковитих пишних біляшів, приготованих власними руками? Рецепт дуже простий, а тісто - швидке, так як без дріжджів.
21.06 — 9259

Пухкі вареники з вишнями: на чому приготувати вдале тісто
Пухкі вареники з вишнями: на чому приготувати вдале тісто

Як тільки розпочинається сезон черешень та вишень, то відразу хочеться потішити себе та своїх рідних чимось смачним. І що може бути ще краще, ніж вареники?
20.06 — 82093

Печемо піцу на тонкому тісті, краще ніж в піцерії: домашній рецепт
Печемо піцу на тонкому тісті, краще ніж в піцерії: домашній рецепт

Справжня італійська піца має бути на тоненькому пузирчастому тісті, а начинки - мінімум. Інакше це вже не піца, а якийсь громіздкий пиріг з усього, що завалялося в холодильнику.
04.06 — 916