Контракти.ua

702  —  04.05.22
Росіяни не розуміють "денацифікацію". Кремль вирішив відмовитися від терміна, - дослідники
Росіяни не розуміють

Росія прийняла рішення різко скоротив використання терміна "денацифікація", який президент Володимир Путін поряд з" демілітаризацією " згадував як причину початку війни проти України. Оскільки росіяни не розуміють значення терміна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дослідження журналістів "Проект".

Журналісти зазначає, що у своєму виступі 24 лютого Путін назвав цілями "так званої спецоперації демілітаризацію і денацифікацію України". Оскільки заяву готували в обстановці секретності, використовувані терміни не встигли опрацювати фахівці.

При цьому російським пропагандистам довелося нескінченно повторювати про "денацифікацію".

"Майже відразу з'ясувалося, що термін-невдалий. Приблизно через тиждень після початку війни Кремль попросив своїх соціологів провести закриті телефонні соцопитування, у тому числі з питанням про ставлення росіян до основних тез пропаганди", - йдеться в повідомленні.

Чотири співрозмовники видання-високопоставлений медіаменеджер і близькі до Кремля соціолог і політтехнологи-стверджують, що респонденти не змогли толком пояснити значення терміна "денацифікація". При цьому одне з джерел підкреслило, що росіянам було складно навіть вимовити це слово.

"Після цього у нас почався бардак-щотижня шукали нові слова, але нічого вдалого підібрати не вдалося", – поскаржився співрозмовник, близький до Кремля.

У зв'язку з цим влада РФ вирішила різко скоротити використання слова "денацифікація" в ефірі, оскільки зовсім відмовитися від нього було неможливо – "не можна просто забути озвучену президентом мету".

Статьи по теме
Міноборони РФ тисне на Путіна для оголошення нової хвилі мобілізації, - WSJ
Міноборони РФ тисне на Путіна для оголошення нової хвилі мобілізації, - WSJ

Чиновники з Міноборони РФ вимагають від російського диктатора Володимира Путіна оголосити нову хвилю мобілізації. Москва все більше говорить про неминучість мобілізації в РФ.
вчера, 18:04 — 181

Путін наказав збільшити чисельність російської армії на 180 тисяч
Путін наказав збільшити чисельність російської армії на 180 тисяч

Володимир Путін наказав збільшити чисельність збройних сил країни на 180 тис. осіб.
17.09 — 181

Ставлення росіян до Путіна погіршилося: причиною стала операція ЗСУ у Курській області
Ставлення росіян до Путіна погіршилося: причиною стала операція ЗСУ у Курській області

З того часу, як ЗСУ два тижні тому розпочали операцію в Курській області, ставлення росіян до Путіна погіршилося. Про це свідчить аналіз соцмереж та інших постів в інтернеті.
24.08 — 1075