Контракти.ua

932  —  30.04.22
Винищувачі НАТО піднімалися через літаки рф над Чорним і Балтійським морями
Винищувачі НАТО піднімалися через літаки рф над Чорним і Балтійським морями

Винищувачі НАТО, розміщені у Балтії та Чорноморському регіоні, за останні чотири дні кілька разів піднімалися для перехоплення російських літаків поруч з повітряним простором країн - членів Альянсу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу командування повітряних сил Альянсу.

Як зазначається, радари НАТО зафіксували декілька нерозпізнаних літаків над Балтійським і Чорним морем, починаючи з вівторка, 26 квітня. У відповідь Об’єднані центри управління повітряними операціями в Удемі, Німеччина, і Торрехоні, Іспанія, підняли винищувачі у відповідних регіонах для перехоплення та ідентифікації цих літаків.

«Винищувачі швидкого реагування з Польщі, Данії, Франції та Іспанії у різний час, починаючи з вівторка, піднімалися в повітря у Балтії для убезпечення повітряного простору союзників. У Чорноморському регіоні піднімали винищувачі швидкого реагування Румунії та Британії для ідентифікації невідомих об’єктів, що наближалися до повітряного простору союзників», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, 24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові здійснюють масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.