Контракти.ua

1014  —  30.04.22
Данілов – про вивезення росією української пшениці: Це зерно стане їм кісткою у горлі
Данілов – про вивезення росією української пшениці: Це зерно стане їм кісткою у горлі

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявляє, що з боку рф на території України триває суцільне мародерство, а вивезення українського зерна стане росіянам кісткою в горлі.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв'ю Радіо свобода, коментуючи так звану «експропріацію» врожаю у фермерів Херсонської області з боку рф.

"Це мародери, які все, що вони бачать, забирають. Це звичайна практика рашизму – прибирати до своїх рук все, що вони бачать, все, що можуть фізично захопити, користуючись тимчасовою можливістю. Це не тільки зерно, це й унітази, це і побутова техніка... Мало того, це зерно і те, що вони роблять, стане їм кісткою в горлі. І точно вони це не проковтнуть", - сказав Данілов.

За його словами, рф - це країна, яка "в житті взагалі нічого не бачила такого", і для них те, як живуть українці, стало звичайним дивом.

"Вони, як кажуть в народі, хапають все під шумок. Ще раз наголошую, я більш ніж впевнений, що це не надовго", - зазначив секретар РНБО.

Він наголосив, що війська або йдуть воювати, або йдуть займатися мародерством. "На жаль, ми бачимо не тільки мародерство, ми бачимо тероризм. Ми бачимо те, що вони робили в українських містах, і ми не про все ще можемо дізнатися", - сказав Данілов.

Він зауважив, що взагалі не розуміє, "як така країна (як рф - ред.) існує на мапі світу", як до такої країни їдуть якісь поважні люди, "спілкуються з людиною, яка є сучасним Гітлером".

Як повідомлялося, на сайті законодавчих зборів красноярського краю рф було опубліковано текст про плани «експропріювати надлишки врожаю фермерів Херсонського регіону».

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що російські загарбники вивозять зерно та продукти з тимчасово захоплених територій.

У МЗС України наголосили, що таке рішення законодавчих зборів красноярського краю рф є нічим іншим, як прямим продовженням злочинної політики радянської влади, відповідальної за Голодомор 1932–1933 років та масовий штучний голод 1921–1923 і 1946–1947 років.

У зв'язку з цим Україна вимагає від росії припинити незаконне викрадення зерна, розблокувати українські порти, відновити свободу судноплавства та дозволити прохід торговельних суден, а також закликає міжнародну спільноту посилювати економічні санкції з метою припинення збройної агресії рф проти України, запобігання гуманітарній катастрофі та погіршенню ситуації з продовольчою безпекою у світі.

Статьи по теме
Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни
Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни

Моральний дух окупантів підвищився після взяття Авдіївки, однак це було тимчасово.
23.04 — 590

Втрати РФ на фронті ростуть: на що чекати росіянам після інавгурації Путіна
Втрати РФ на фронті ростуть: на що чекати росіянам після інавгурації Путіна

За словами військового експерта Олександра Коваленка, Росії критично не вистачає мобілізаційного ресурсу.
22.04 — 181

Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян
Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян

Головне управління розвідки розробило план зі зменшення потенціалу Росії у веденні війни, який "охоплює багато аспектів", в тому числі операції на російській території.
19.04 — 318