Контракти.ua

956  —  30.04.22
Президент вручив захисникам України державні нагороди
Президент вручив захисникам України державні нагороди

Президент України Володимир Зеленський вручив нагороди військовослужбовцям Збройних сил України, яким присвоєно звання Героя України, та членам родин військових, удостоєних цього звання посмертно.

Як передає Укрінформ, про це інформує Офіс Президента в Телеграмі.

«Для мене велика честь сьогодні бути тут і мати можливість нагородити наших Героїв, які присутні тут, які присутні в нашій історії, і завжди залишаються в нашій пам’яті, які виборюють для нас життя, виборюють для нас свободу, можливість мільйонів українців - кожного і кожної з нас бути зі своїми рідними у своєму домі. Ми будемо завжди вдячними усім, хто став на захист нашої держави у цій війні, розв’язаній росією. І завжди будемо пам’ятати кожного і кожну, хто віддав своє життя за кожного з нас, за Україну», - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що сьогодні 65-ий день повномасштабної війни.

«Росія сподівалася, що ми не вистоїмо і п’яти днів, але завдяки Героям, які є сьогодні тут, і завдяки Героям, які є серед нас, завдяки нашій єдності і прагненню жити вільно, ми боремося. Ми будемо бити окупантів, поки не звільнимо нашу землю, поки не звільнимо наших людей, поки не відповімо за кожну смерть і за кожне знущання, яке окупанти принесли в кожен наш дім, які принесли вони в нашу державу», - наголосив глава української держави.

Він також подякував усім присутнім у Маріїнському палаці, де відбувалося нагородження, тим, “хто зараз знаходиться на фронті, хто на своєму місці робить усе, щоб Україна перемогла”.

«І Україна обов’язково переможе. Від імені усього українського народу я схиляю голови перед рідними героїв, які загинули за Україну. У цій залі Маріїнського палацу, у якій зустрічали найвищих гостей держави, ми висловлюємо найвищу повагу до наших Героїв. У цій Білій залі Героїв України ми нагороджуємо тих, завдяки кому Україна живе», - сказав Зеленський.

Зазначається, що Президент вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям ЗСУ, яким присвоєно звання Героя України, та членам родин військових, удостоєних цього звання посмертно.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.