Контракти.ua

1105  —  29.04.22
Операція з оборони Києва завершена, але ворог не відмовився від агресивних намірів - Жирнов
Операція з оборони Києва завершена, але ворог не відмовився від агресивних намірів - Жирнов

Операція з оборони Києва завершена, однак зберігається імовірність виникнення потреби у її відновленні.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація з посиланням на свого очільника Миколу Жирнова повідомляє у Телеграмі.

"Оборонна операція - це форма ведення бойових дій оперативним обʼєданнням. Київська оборонна операція мала за мету не допустити противника до столиці. Операція проводилася із 24 лютого до 2 квітня. Мета операції досягнута", - ідеться в повідомленні.

Так, у межах оборонної операції противник був зупинений, йому завдані значні втрати, дезорганізоване управління системи матеріально-технічного забезпечення, особовий склад деморалізований.

Щоб не потрапити в оточення внаслідок контрнаступальних дій сил оборони, ворог був вимушений відступити на територію російської федерації та білорусі.

"За цими ознаками операцію можна вважати завершеною. Але чи зникла загроза Києву - ні. Противник не відмовився від своїх агресивних намірів. Тому ми повинні бути готові в подальшому захищати столицю", - наголосив Жирнов.

Як повідомлялося, з 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Увесь український народ повстав на боротьбу з ворогом і дає йому гідну відсіч.

Наприкінці березня - початку квітня ворог відступив від Києва та залишив межі Київської області.