Контракти.ua

820  —  28.04.22
В Ізраїлі скасували парад на 9 травня
В Ізраїлі скасували парад на 9 травня

Міністр алії та інтеграції Ізраїлю Пніна Тамено-Шете повідомила, що щорічний офіційний парад ветеранів у День Перемоги 9 травня не відбудеться.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Newsru.co.il.

Тамено-Шете заявила в ефірі радіостанції "Кан Река", що їй відомо про "існуючу делікатну ситуацію" і що на традиційній церемонії на Горі Герцля цього року основну увагу буде приділено внеску євреїв-ветеранів у перемогу над нацистською Німеччиною.

Міністр наголосила, що рішення про скасування параду і характер церемонії приймалося спільно з ізраїльськими організаціями ветеранів Другої світової війни.

Напередодні посольство України повідомило у Фейсбуці, що, за підсумками зустрічі між послом України в Ізраїлі Євгеном Корнійчуком та Пніною Тамено-Шете, "міністр повідомила, що попри традицію попередніх років цього року було вирішено утриматися від громадських заходів та ходи на 9 травня, у зв'язку з російською агресією проти України".

Посол Корнійчук раніше звертався до ізраїльської влади з проханням перенести офіційні заходи на честь Дня Перемоги з 9 на 8 травня.

При цьому вже надійшли заяви про ряд приватних ініціатив, покликаних відзначити День Перемоги. Наприклад, 7 травня група ініціативних ізраїльтян має намір провести "Автопробіг Перемоги". Поки що невідомо, наскільки масштабним буде цей захід.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем. Багато компаній оголосили про припинення роботи в росії та вихід із спільних проєктів.

Статьи по теме
Ізраїль ракетним ударом знищив завод зі збирання іранських безпілотників під Дамаском
Ізраїль ракетним ударом знищив завод зі збирання іранських безпілотників під Дамаском

Також у результаті ізраїльського авіаудару були атаковані і військові бази, на яких перебувають іранські сили.
23.07.22 — 567

лавров поширює антисемітську брехню - президент Ізраїлю
лавров поширює антисемітську брехню - президент Ізраїлю

Президент Ізраїлю Ісаак Герцог заявив, що глава мзс рф сергій лавров у своїх останніх заявах щодо євреїв поширює антисемітську брехню.
04.05.22 — 718

Ізраїль заборонив країнам Балтії надати Україні своє озброєння, - ЗМІ
Ізраїль заборонив країнам Балтії надати Україні своє озброєння, - ЗМІ

На початку 2022 року Латвія, Естонія та Литва оголосили про намір поділитися з Україною зброєю, щоб допомогти стримати агресію Росії. Однак з потенційного списку допомоги доведеться виключити озброєння, виготовлене в Ізраїлі.
06.02.22 — 984