Контракти.ua

882  —  28.04.22
Ворог суттєво сповільнив просування у напрямку Запоріжжя – Арестович
Ворог суттєво сповільнив просування у напрямку Запоріжжя – Арестович

Російські війська суттєво сповільнили просування у напрямку Запоріжжя.

Про це радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«На Гуляйпільському напрямку, у напрямку Запоріжжя ворог суттєво уповільнив свої просування, а на деяких ділянках не просувається взагалі», - сказав радник керівника ОП.

Головними напрямками зосередження бойових зусиль російських військ є зона ООС та місто Маріуполь Донецької області.

«Протягом доби воєнно-політична обстановка навколо України суттєвим чином не змінилася. Наші війська проводять стратегічну оборонну операцію. Головні напрямки зосередження зусиль російських загарбників – це зона ООС у напрямку Слов’янськ – Краматорськ, це Маріуполь», - сказав він.

Арестович зазначив, що війська рф продовжують намагатися знищити українських захисників у районі заводу «Азовсталь» у Маріуполі, але це їм не вдається.

Він підкреслив, що українська дипломатія, Президент України Володимир Зеленський, глава Офісу Президента Андрій Єрмак працюють над тим, щоб міжнародні гуманітарні організації та країни-партнери змусили главу держави-агресора володимира путіна звільнити військових і цивільних громадян, які перебувають в оточенні на території «Азовсталі».

Як повідомляв Укрінформ, на території заводу "Азовсталь" у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор з металургійного комбінату.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

У заблокованому місті залишаються ще близько 100 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", українська морська піхота, мотострілки.

Станом на 27 квітня російські загарбники продовжують перегрупування підрозділі на Запорізькому напрямку, проводять повітряну розвідку, однак під час раптових авіанальотів української авіації агресор зазнає суттєвих втрат на своїх позиціях.