Контракти.ua

663  —  27.04.22
Росії немає місця у цивілізованому світі – Огризко
Росії немає місця у цивілізованому світі – Огризко

Зустріч глав оборонних відомств понад 40 країн на авіабазі Рамштайн засвідчила, що нинішній Росії немає місця ані серед цивілізованого світового співтовариства, ані у новій системі глобальної безпеки.

Таку думку висловив ексміністр закордонних справ Володимир Огризко в інтерв’ю «Радіо НВ».

«Ми поки що не маємо документів, що там (на авіабазі Рамштайн. – ред.) підписано і про що домовлено. Але, на мою думку, це вододіл між тим, що було до сьогодні, і після, тому що всі ці країни чітко і ясно заявили і собі, і всьому світу, що сьогоднішня росія не може бути членом цивілізованого світового співтовариства», - сказав Огризко.

Він додав, що коли йдеться про глобальну систему світової безпеки, треба так само уявляти, що в ній не може бути місця Росії.

«Бо якщо знову візьмуть гору розмови про те, що ми будемо будувати з Росією спільний простір демократії від Ванкувера до Владивостока, то ця нова система безпеки так само буде похована, як і попередня», - застеріг ексміністр.

У цьому контексті Огризко акцентував, що маємо чітко собі уявляти, що Росія не може і не буде брати участі у новій системі глобальної безпеки.

На його думку, Росію будуть стримувати або доведуть до стану повної економічної неспроможності, коли вона не зможе виробляти зброю, щоб шантажувати нею сусідів і весь світ.

«Або ще варіант, на мою думку, найбільш оптимальний – коли вона припинить своє теперішнє існування, бо її глобальні розміри штовхають оцей дикий народ на те, щоб бути обов’язково «вєлікім», правда, з краденими унітазами, але з ядерними боєголовками. Якщо це «вєлічіє» від території зникне і якщо на території теперішньої Росії виникнуть півтора-два десятка невеликих держав, то шовінізму не буде в принципі – для нього не буде матеріальної основи», - вважає дипломат.

Статьи по теме
Пазл осіннього припинення вогню: мирні переговори відбудуться?
Пазл осіннього припинення вогню: мирні переговори відбудуться?

Олександр Кочетков: Ситуація навколо потенційних мирних переговорів України і росії – звісно, через посередників і як результат відповідної конференції у Швейцарії, складається із багатьох фрагментів. Але якщо почати зводити все до купи, то картинка стає впізнаваною.
вчера, 21:54 — 291

Мобілізація з 25 років може додати ЗСУ 100 тисяч бійців
Мобілізація з 25 років може додати ЗСУ 100 тисяч бійців

Мобілізація з 25 років може додати до Збройних сил України приблизно 100 тисяч молодих військовослужбовців.
вчера, 14:00 — 173

США готують ще один пакет термінової допомоги для України
США готують ще один пакет термінової допомоги для України

Сполучені Штати готують для України ще один пакет терміново необхідної допомоги.
вчера, 13:30 — 168