Контракти.ua

886  —  27.04.22
Арестович: Росія хоче додати ще один напрямок наступу, що наблизить її поразку
Арестович: Росія хоче додати ще один напрямок наступу, що наблизить її поразку

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що терористична активність Росії у невизнаному Придністров'ї та ракетні удари по півдню України свідчить про те, що держава-агресор хоче відкрити ще один напрямок наступу. Про це він сказав на брифінгу в ОП.

Він зазначив, що протягом доби змінилася воєнно-політична обстановка навколо України. Головний напрям змін – російська терористична активність у невизнаному Придністров'ї. Пише liga.net.

"Росія на рівні найвищих представників держвлади заявляє, що необхідно окупувати Молдову. І сьогоднішні удари крилатими ракетами по нашому південному регіону можуть свідчити про намір РФ додати до всіх напрямків наступу ще й регіон української Бессарабії", – сказав Арестович.

Він зазначив, що військово-політичному керівництву України відомо про цю загрозу і воно "знає, що з цим робити".

"А російському керівництву можу передати, що додавання ще одного напряму просто прискорить вашу військову поразку тут і політичну поразку у світі", – заявив радник голови ОП.

Про це, за його словами, свідчить, зокрема, зустріч на авіабазі Рамштайн у Німеччині міністрів оборони 40 країн, де присутній глава Міноборони України Олексій Резніков і де його американський колега Ллойд Остін заявив, що "він переверне небо і землю, але дасть зброю України, що означатиме звільнення України від російських загарбників військовим шляхом".

22 квітня в РФ заявили, що хочуть захопити весь південь України та вийти на Придністров'я.

Після цього на території Придністров'я пролунало кілька вибухів. Будівлю "Міністерства держбезпеки" обстріляли з РПГ, також були пошкоджені дві радіовежі, які транслювали російське радіо. Зокрема, сталися вибухи на аеродромах у Тирасполі.

Президентка Молдови Майя Санду заявила, що до вибухів в окупованому Придністров'ї причетні внутрішні сили регіону, які хочуть втягнути країну у війну.

Сьогодні спецслужби РФ розсилають жителям Придністров'я СМС про те, що нібито українські військові мають намір здійснити ракетний та артилерійський обстріли військових об'єктів на території молдавського сепаратистського регіону.

За даними Генштабу ЗСУ, підрозділи оперативної групи російських військ у "ПМР" приведено у повну бойову готовність, силові структури переведено на посилений режим несення служби.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 248

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 403

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 359