Контракти.ua

705  —  27.04.22
Кулеба: Ми побачимо нову динаміку щодо санкцій, зброї та ізоляції росії
Кулеба: Ми побачимо нову динаміку щодо санкцій, зброї та ізоляції росії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевнив в абсолютно новій динаміці щодо санкцій, зброї та ізоляції росії.

Про це він заявив під час включення у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Це були тижні титанічної праці, яку можна описати якщо коротко, то як ламання стін. Тобто, чим ми займалися? Ми ламали стіни і, без перебільшення, ми стіни зламали, і ви побачите абсолютно нову динаміку багатьох процесів: і стосовно санкцій, і стосовно зброї, і стосовно ізоляції росії», - сказав він.

Зокрема, у контексті санкцій Кулеба відзначив документ, напрацьований експертною групою, яку очолюють керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та колишній посол США в росії Майкл Макфол, де вказано, наскільки системно і за рахунок чого має зростати санкційний тиск на росію. За словами міністра, МЗС уже взяло його в роботу і буде просувати.

Як повідомляв Укрінформ, експертна група при Офісі Президента 21 квітня презентувала План дій щодо посилення санкційного тиску на рф.

Президент Володимир Зеленський 29 березня оголосив про створення при ОП групи експертів, які аналізуватимуть вплив застосованих проти російської федерації санкцій. З українського боку групу очолює керівник ОП Андрій Єрмак, з міжнародного – колишній посол США в рф Майкл Макфол.