Контракти.ua

563  —  26.04.22
Польща ввела власні санкції проти 50 російських олігархів і компаній
Польща ввела власні санкції проти 50 російських олігархів і компаній

Польща ввела власні санкції проти Росії. Імена російських олігархів і бізнес-структур, у тому числі "Газпрому", назвав глава МВС Маріуш Камінський.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на PAP.

Камінський підкреслив на прес-конференції, що польський санкційний список є доповненням до санкційного списку ЄС і стосується російських олігархів і організацій, що мають реальні інтереси в Польщі.

"У першому списку санкцій 50 пунктів. Там є імена російських олігархів і російських структур - підкреслюю, які ведуть реальний бізнес в нашій країні", - сказав глава МВС.

За його словами, в цей список входять такі впливові російські структури, як "Газпром", "до якого будуть застосовуватися санкції в рамках його діяльності у складі Europol Gaz, такі як Acron і російський олігарх В'ячеслав Кантор, якому належить близько 20% польської компанії "Азот".

"Там будуть всі структури, які імпортували російське вугілля і вугілля з Донбасу в Польщу. Олігархи, яким належать ці структури. Це такі компанії, як KTK Polska, такі як Suek Polska, які роками імпортують російське вугілля і вугілля з Донбасу " - сказав Камінський.

Він додав, що санкції також торкнуться впливових російських компаній, "таких як "Новатек" - газової компанії, такої як "ФосАгро" - російської компанії з виробництва добрив".

Міністр повідомив, що в цей список увійдуть також структури і олігархи, пов'язані з режимом Олександра Лукашенка. "Представником цього типу компаній в списку санкцій є компанія "Білойл", яка імпортує дизельне паливо і скраплений газ до Польщі", - сказав Камінський.

Статьи по теме
Reuters: Франція та Нідерланди пропонують ЄС санкції проти фінустанов, що працюють з Росією
Reuters: Франція та Нідерланди пропонують ЄС санкції проти фінустанов, що працюють з Росією

Агенція Reuters з посиланням на власні джерела стверджує, що дві країни Євросюзу пропонують блоку запровадити санкції проти всіх фінансових установ світу, які тим чи іншим способом сприяють отриманню російськими військовими товарів або технологій подвійного призначення.
15.05 — 150

Польща витратить $400 млн, аби зробити бар'єр на кордоні з Білоруссю
Польща витратить $400 млн, аби зробити бар'єр на кордоні з Білоруссю "непрохідним"

Польща витратить майже $400 млн, щоб зробити бар'єр на кордоні з Білоруссю "непрохідним".
13.05 — 107

ЄС готує санкції проти російського зрідженого газу: Bloomberg назвав наслідки
ЄС готує санкції проти російського зрідженого газу: Bloomberg назвав наслідки

Країни ЄС обговорюють заборону реекспорту російського скрапленого газу в рамках свого 14-го пакету санкцій проти Росії. Хоча це і не є повною забороною, це стане першим випадком, коли Європа вживе конкретних заходів проти російського СПГ.
13.05 — 173