Контракти.ua

4052  —  26.04.22
У центрі Києва декомунізують арку дружби народів
У центрі Києва декомунізують арку дружби народів

У центрі Києва цього тижня демонтують бронзову скульптуру двох робітників, встановлену в 1982 році під аркою дружби народів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко у Фейсбуці.

«Цього тижня демонтуємо бронзову скульптуру двох робітників, встановлену в 1982 «на ознаменування возз'єднання України з росією». Своє ставлення до України росія «ознаменувала» звірячими вбивствами мирних українців, знищенням наших міст і селищ, прагненням знищити нашу державність. 8 метрів металу так званої «дружби двох народів» будуть прибрані з центру Києва», - повідомив Кличко.

За його словами, другу скульптурну композицію - із червоного граніту - закриють опоряджувальними матеріалами і теж згодом розберуть. «Оскільки там складніша процедура і це займе більше часу. А до того її можна буде використовувати як простір для експозицій. Арку ж з титанових листів перейменуємо – старі символи набувають нового значення! І підсвітимо її кольорами українського прапора», - написав він.

Як повідомлялося, Гамбург допоможе з відбудовою Києва.

Статьи по теме
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись

Сорт Autumnalis Rosea – з ранньоквітучих. Біло-рожеві квіти починають розпускатися вже у березні.
30.03.23 — 3268

У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо
У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо

У Києві міська влада звернулася до Міністерства культури щодо ексгумації та перенесення тіла радянського генерала Миколи Ватутіна. Він похований в урядовому кварталі столиці.
11.02.23 — 5258

На Київ насувається потужний снігопад
На Київ насувається потужний снігопад

У Києві в ніч із 10 на 11 січня прогнозують потужний снігопад. Водіїв закликають утриматися від поїздок на авто під час негоди.
10.01.23 — 2941