Контракти.ua

766  —  25.04.22
російські вояки після Чорнобаївки потрапили на Херсонщині у ще одне «пекло»
російські вояки після Чорнобаївки потрапили на Херсонщині у ще одне «пекло»

Українські захисники влаштували загарбникам «суцільне пекло» на Херсонщині, про що свідчить переписка російського військового.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє управління СБ України в Херсонській області.

“Українські захисники влаштували загарбникам «суцільне пекло» на Херсонщині. Про це свідчить переписка російського загарбника, якому вдалося вціліти під Чорнобаївкою і який зараз стоїть у Білозерці Херсонської області”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, російський військовий пише своєму знайомому, який перебуває в рф, що «наших тупо пачками убивают, я столько трупов не видел никогда. Мы отошли из Чернобаевки, там сущий ад! Там наших столько погибло, что ты себе и представить не можешь…”.

Його знайомий настільки "промитий" російською пропагандою, що не може у це повірити. Він уже чекає "захоплений" до 9 травня Київ, бо так сказали "в телевизоре по новостям".

“Какой, на*уй, Киев? Какой домой? Тут хоть бы выжить еще. Я когда увидел, как разорвало моего друга, я около получаса рвал. Мне еще никогда не было так плохо”, – розповідає загарбник.

Він усвідомлює, що глибокі окопи, які вони почали рити, аби хоч трохи збільшити шанси на виживання, можуть стати братською могилою. Тому просить друга пригледіти за його сином і дружиною.

Про загиблих українських жінок і дітей вони не згадують. Але все перевіряється і документується, зазначили в управлінні СБУ області, наголосивши, що кожен російський військовий відповість за свої звірства.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині ворог блокує «зелені коридори», евакуацію. Російські загарбники викрадають мирних мешканців області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес. У Херсоні російські військові захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям та медустановам. Вони забрали медикаменти, які намагалися відвезти до Херсона волонтери.

У звільненій від російських загарбників Кочубеївській тергромаді Бериславського району Херсонщини побував очільник Херсонської ОВА Геннадій Лагута. Зараз у цю та сусідні громади поступово повертають життя.