Контракти.ua

516  —  25.04.22
Військові витрати у світі вперше перевищили $2 трильйони – SIPRI
Військові витрати у світі вперше перевищили $2 трильйони – SIPRI

За даними Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем світу (SIPRI) світові військові витрати продовжували зростати у 2021 році й досягнули рекордного рівня у 2,1 трильйона доларів.

Про це йдеться у пресрелізі SIPRI.

Це був вже сьомий рік поспіль, коли військові витрати у світі збільшуються.

Зазначається, що п’ятьма країнами, які найбільше витратили на військові потреби у 2021 році, були Сполучені Штати, Китай, Індія, Велика Британія та Росія. На ці п'ять країн разом припадало 62% від всіх витрат у світі.

Найбільше військових витрат зафіксовано у США (801 млрд доларів), а на другому місці розташований Китай з 293 млрд доларами.

Росія збільшила свої військові витрати на 2,9% у 2021 році до 65,9 мільярда доларів у той час, коли вона нарощувала свої сили вздовж українського кордону. Це був третій рік поспіль, що країна збільшувала свої військові витрати.

У свою чергу, коли Україна зміцнювала оборону проти Росії, її військові витрати зросли на 72% з 2014 року. У 2021 році військові витрати України становили 5,9 мільярда доларів, що дорівнювало 3,2% ВВП.

«Навіть на тлі економічних наслідків пандемії COVID-19 світові військові витрати досягли рекордного рівня», — заявив старший науковий співробітник SIPRI Дієго Лопес да Сілва.

Статьи по теме
ЗМІ: Україна
ЗМІ: Україна "комариними атаками" залишила РФ без бензину

Видання Politico на основі аналізу російського нафтового ринку дійшло висновку, що українські атаки безпілотників на нафтопереробні заводи фактично залишили РФ з мінімальним запасом бензину для внутрішнього використання.
вчера, 11:02 — 1188

Кремль створює підґрунтя для нападу на Молдову - ISW
Кремль створює підґрунтя для нападу на Молдову - ISW

У Молдові проросійські діячі продовжують створювати умови для виправдання можливої майбутньої агресії РФ.
20.04 — 181

Ізраїль визначиться з відповіддю Ірану найближчим часом, - ЦАХАЛ
Ізраїль визначиться з відповіддю Ірану найближчим часом, - ЦАХАЛ

Уряд Ізраїля вивчає "широкий спектр варіантів" щодо відповіді Ірану на нещодавню атаку. Рішення буде прийняте сьогодні, 15 квітня або ж найближчим часом.
15.04 — 199