Контракти.ua

509  —  23.04.22
В Австрії за поширення пропаганди RT і Sputnik штрафують на €50 тисяч
В Австрії за поширення пропаганди RT і Sputnik штрафують на €50 тисяч

В Австрії з 14 квітня почали діяти законодавчі зміни, які передбачають штраф до 50 тисяч євро за поширення в Інтернеті санкціонованих в ЄС російських пропагандистських ресурсів RT та Sputnik.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійське інформагентство Austria Presse Agentur.

Зазначається, що австрійське відомство з питань зв’язку KommAustria з 14 квітня почало нести відповідальність за дотримання санкцій Євросоюзу у сфері ЗМІ – не лише в секторі мовлення, а й онлайн. Це відбулося після того, як набула чинності відповідна поправка до закону про аудіовізуальні медіа-послуги (AMD-G).

"Це стосується і введеного ЄС блокування російських державних ЗМІ RT і Sputnik. У випадку порушень може накладатися штраф до 50 тисяч євро", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, як інформує АРА, технічне розповсюдження Sputnik і RT різними мовними версіями, як і поширення контенту на всіх радіо, пошукових і потокових платформах, включаючи соціальні мережі, караються законом. Також каратися будуть умисні спроби обійти санкції.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня в Австрії заборонили трансляцію кремлівського пропагандистського каналу Russia Today та Sputnik через поширення ним дезінформації про російську загарбницьку війну в Україні.

Також 2 березня Євросоюз ухвалив рішення заборонити мовлення на своїй території російських дезінформаційних ресурсів Russia Today (RT) та Sputnik.

Статьи по теме
З російським
З російським "ГАЗом" відмовився працювати найбільший автоконцерн Австрії

Найбільший австрійський автомобілебудівний концерн Steyr Automotive зупинив виробниче співробітництво з російським автовиробником "ГАЗ" через санкції ЄС проти рф.
17.03.22 — 737

Канцлер Австрії звинуватив Росію у стрибку цін на газ у Європі
Канцлер Австрії звинуватив Росію у стрибку цін на газ у Європі

Канцлер Австрії Карл Нехаммер впевнений, що Росія навмисно не заповнила газові сховища в Європі. Це призвело до рекордного зростання цін на газ.
04.02.22 — 516

Австрія закривається «на карантин» - як потрапити до країни
Австрія закривається «на карантин» - як потрапити до країни

Через запроваджений на території Австрії локдаун із 22 листопада поїздки до Австрії з туристичною метою є неможливими.
22.11.21 — 470