Контракти.ua

617  —  21.04.22
В Україні спростили отримання статусу безробітного
В Україні спростили отримання статусу безробітного

Верховна Рада спростила процедуру набуття статусу безробітного та призначення допомоги з безробіття під час війни.

Відповідний закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо деяких питань функціонування сфер зайнятості та загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в період воєнного стану» (№7275) підтримали 296 народних депутатів.

Так, пропонується на час дії воєнного стану та протягом 180 календарних днів після його припинення або скасування: надавати статус зареєстрованого безробітного без вимог, що застосовуються за звичайної процедури, внутрішньо переміщеній особі, у якої відсутні документи; врегулювати питання надання статусу безробітного внутрішньо переміщеним особам, у яких не розірвані трудові відносини з роботодавцем; встановити максимальний розмір допомоги з безробіття не більше 1,5 мінімальної заробітної плати.

Крім того, передбачаються виплати допомоги з безробіття без особистого відвідування центрів зайнятості (за умови підтвердження наміру перебування у статусі безробітного будь-якими засобами комунікації); визначати розмір допомоги з безробіття для внутрішньо переміщених осіб, які не мають необхідних документів, відповідно до наявної інформації в реєстрах та базах даних органів виконавчої влади.

Також не позбавлятимуть статусу безробітного та виплачуватимуть допомогу з безробіття особам, які перебувають на тимчасово окупованих територіях або на яких проводяться бойові дії, та які не мають можливості відвідувати центри зайнятості або спілкуватися з працівниками таких центрів.

Статьи по теме
ВВП України у серпні зріс на 3,5%
ВВП України у серпні зріс на 3,5%

У серпні 2024 року внутрішній валовий продукт України зріс на 3,5% порівняно з відповідним періодом торік.
18.09 — 168

Рада підтримала збільшення бюджету на 500 мільярдів для військових потреб
Рада підтримала збільшення бюджету на 500 мільярдів для військових потреб

Верховна Рада ухвалила в цілому закон про збільшення бюджету на 2024 рік на 500 млрд грн на військові потреби.
18.09 — 141

Комітет Ради підтримав підвищення податків
Комітет Ради підтримав підвищення податків

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради схвалив проєкт змін до Податкового кодексу. Крім населення підвищений податок платитимуть банки.
16.09 — 224