Контракти.ua

734  —  21.04.22
Більшість шведів підтримують вступ країни до НАТО
Більшість шведів підтримують вступ країни до НАТО

Кількість жителів Швеції, які підтримують вступ країни до НАТО на тлі російського вторгнення в Україну, у квітні збільшилася до 57%.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це свідчать свіжі дані опитування аналітичного центру Demoskop на замовлення газети Aftonbladet.

Згідно з опитуванням, проведеним з 14 по 19 квітня, 57% з 1 177 респондентів виявили прихильність до вступу Швеції до Північноатлантичного Альянсу. У березні ця цифра становила 51% опитаних.

Водночас, кількість негативно налаштованих до виходу Швеції з позаблокового статусу громадян країни знизилась з 24% до 21%. Шведів, які ще не визначилися, теж стало менше: 22% у квітні у порівнянні з 25% у березні.

Наразі у шведському уряді до травня переглядають політику позаблокового статусу країни і проводять дебати щодо можливості вступу Швеції до НАТО.

Раніше у березні громадські опитування засвідчили готовність більшої частини населення Швеції до вступу до Північноатлантичного Альянсу на тлі російського вторгнення в Україну.

Як повідомлялося, після того, як 24 лютого росія вторглася на територію України, більшість виборців та більш як сотня депутатів парламенту Фінляндії (з 200) теж підтримують вступ країни в НАТО.

Статьи по теме
Я твердо стоятиму на боці України та наших союзників з НАТО – Гарріс
Я твердо стоятиму на боці України та наших союзників з НАТО – Гарріс

Кандидатка на пост президента США обіцяє підримку нашій країні.
24.08 — 643

Посли НАТО обрали генсека: всі деталі
Посли НАТО обрали генсека: всі деталі

Посли НАТО затвердили кандидатуру прем'єр-міністра Нідерландів на посаду керівника Альянсу.
27.06 — 617

"Нова кров" для НАТО. Топ-5 викликів перед майбутнім генсеком Рютте та на що чекати Україні

Наступним генсеком НАТО стане нинішній прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Очікується, що фінальне рішення ухвалять на липневому саміті у Вашингтоні.
22.06 — 333