Контракти.ua

509  —  20.04.22
Байден узгодив зі світовими лідерами подальшу підтримку України – Білий дім
Байден узгодив зі світовими лідерами подальшу підтримку України – Білий дім

Очільник Білого дому Джо Байден узгодив зі світовими лідерами зусилля щодо оборонної, економічної й гуманітарної підтримки України, а також скоординував подальші кроки для посилення економічного тиску на рф.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, оприлюдненому у вівторок за результатами спілкування, передає Укрінформ.

«Президент Джозеф Байден провів відеоконференцію з членами Альянсу й партнерами, щоб обговорити міжнародну підтримку України в умовах російської агресії, включно з поточним забезпеченням оборонної, економічної й гуманітарної допомоги», - зауважили в Білому домі.

При цьому підкреслюється, що лідери «підтвердили солідарність з українським народом», а також засудили вимушені страждання в гуманітарній сфері, спричинені неспровокованим і невиправданим вторгненням росії.

Глави держав, крім того, скоординували зусилля в контексті економічного тиску на росію, щоб притягнути її до відповідальності. Сторони зобов’язалися «продовжити тісні консультації», включно із взаємодією у форматах G7, ЄС та НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, розмова лідерів держав була запланована на ранок вівторка за Вашингтоном. У відеоконференції взяли участь лідери США, Франції, Великої Британії, Німеччини, Італії, Польщі, Румунії, Канади, Японії, а також президент Єврокомісії, голова Європейської ради, генеральний секретар НАТО.