Скоро в Україні святкуватимуть Великдень, одним з атрибутів якого будуть солодкі, смачні, ароматні паски. Рецептів - безліч, і ми пропонуємо вам найкращі. Сама берегиня української кухні Дарія Яківна Цвєк називала таку паску "Секретною", а в книжках вона називається "Баба Святкова".
Як приготувати смакоту - читайте нижче в матеріалі rbc.ua.
Готуємо опару, або розчину (як говорить пані Дарія). До теплого молока додаємо живі дріжджі. Від загальної маси цукру додаємо 1 ст. л. і все ретельно перемішуємо.
Із загальної маси просіяного борошна додаємо 3 ст. л. Ретельно перемішуємо, накриваємо рушником і лишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин.
Коли розчина активувалася, можна готувати далі. З'єднуємо жовтки з цукром, ванільним цукром, сіллю. Перемішуємо до однорідності. Додаємо розтоплене (не гаряче) вершкове масло. Перебиваємо до однорідності.
З'єднуємо нашу здобу з опарою, ретельно перемішуємо. В декілька етапів додаємо просіяне борошно.
Тісто має бути м'яке, борошно при вимішуванні більше не додаємо. Коли тісто частково вимішене, додаємо родзинки. Якщо тісто надто липне, можне змастити руки олією.