Контракти.ua

8687  —  20.04
Помилки в готуванні "Олів'є", які ніколи не допускають хороші кулінари
Помилки в готуванні

Українці готуються до святкування Великодня, головною стравою якого є, звісно, паска. Однак і про улюблені салати не забудуть. Серед таких святкових страв у багатьох родинах є салат Олів'є.

Як не допустити помилок при його готуванні, пише Ukr.media. Пише rbc.ua. 

Не використовуйте тільки майонез. Його можна в рівних пропорціях змішати зі сметаною, або ж замінити грецьким йогуртом.

Заправляйте перед подачею на стіл. Не варто робити це заздалегідь і в такому вигляді залишати надовго в холодильнику.

Ковбасу краще замінити вареним м'ясом. Так смак салату Олів'є вийде більш насиченим.

Не варто використовувати забагато картоплі. Існує великий ризик зіпсувати смак страви і зробити салат більш простим.

Багато хто вважає, що чим більше горошку в "Олів'є", тим краще. Це не так. Тут діє таке ж правило, як і з картоплею. Крім того, краще віддати перевагу консервованому продукту, а не тому, який був в морозильній камері.

На яйцях можна не економити. Для великої порції салату слід взяти мінімум три яйця. Цей компонент зробить страву більш ніжною.

Статьи по теме
Готуємося до Великодня: рецепт перевіреної паски від галицьких бабусь
Готуємося до Великодня: рецепт перевіреної паски від галицьких бабусь

До Великодня залишився всього день і відзначати його українці будуть 24 квітня. Традиційною випічкою на Великдень вважаються паски. Рецептів безліч, але є і такі, які передають з покоління в покоління.
23.04 — 2559

Вірян закликають на Великдень дивитись богослужіння по телебаченню й онлайн
Вірян закликають на Великдень дивитись богослужіння по телебаченню й онлайн

Міністерство культури та інформаційної політики України закликає вірян у неділю, 24 квітня, під час святкування Великодня дотримуватись комендантської години та переглядати служби по телебаченню й онлайн.
20.04 — 926

Фарбуємо яйця до Великодня тим, що є на кожній кухні: найоригінальніші способи
Фарбуємо яйця до Великодня тим, що є на кожній кухні: найоригінальніші способи

На Великдень в Україні традиційно прикрашають яйця. Це можуть бути більш складні малюнки - писанка. А можуть бути будь-які варіанти з підручних засобів - цим можна зайнятися разом з дітьми. Найпопулярнішими засобами завжди були - цибулиння і буряковий сік.
18.04 — 4436