Контракти.ua

2992  —  23.04.22
Готуємося до Великодня: рецепт перевіреної паски від галицьких бабусь
Готуємося до Великодня: рецепт перевіреної паски від галицьких бабусь

До Великодня залишився всього день і відзначати його українці будуть 24 квітня. Традиційною випічкою на Великдень вважаються паски. Рецептів безліч, але є і такі, які передають з покоління в покоління.

Таким рецептом поділилися в Lviv.Media. Пише rbc.ua.

Інгредієнти:

  • Молоко - 500 мл
  • Сухі дріжджі - 11 г або вологі - 50-60 г
  • Борошно - 1-1, 3 кг
  • Яйця - 6 шт.
  • Масло - 200 г
  • Цукор - 250-300 г
  • Родзинки - 300 г
  • Ванільний цукор - 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

Дріжджі необхідно розчинити в теплому молоці. Потім туди потрібно додати 500 г борошна і ретельно розмішати. Цю суміш потрібно поставити в тепле місце на 30 хвилин і накрити рушником.

Далі потрібно відокремити білки від жовтків. До жовтків потрібно додати ваніль і цукор. Все разом добре збити. Білки збити окремо - до білої піни та додати в процесі дрібку солі.

В опару потрібно додати спочатку збиті білки, потім жовтки. Потім туди ж - масло і решту борошна.

Тісто потрібно добре вимісити - воно не повинні бути дуже твердим. Тісто ставимо в тепле місце ще на 50-60 хвилин, щоб воно підійшло.

Після того як тісто підніметься – додайте родзинки та дайте йому постояти ще трохи часу.

Тепер тісто можна розкладати по формах. Кожну потрібно заповнювати тестом тільки на третину. І необхідно почекати, поки тісто підійде в кожній формі й тільки тоді – відправляти в духовку.

Випікати паски потрібно при температурі 180 градусів близько 50-60 хвилин. І готувати їх потрібно обов'язково з хорошим настроєм.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як можна оригінально пофарбувати писанки з того, що є на кожній кухні.

Статьи по теме
Лимонна паска: простий рецепт ароматної випічки на Великдень 2025 року
Лимонна паска: простий рецепт ароматної випічки на Великдень 2025 року

Великдень 2025 року вже на носі, а тому саме час подумати про те, яку цікаву паску можна приготувати для освячення і смакування.
18.04 — 381

Золота паска: рецепт пухкої випічки
Золота паска: рецепт пухкої випічки

Паска — не просто великодній хліб, а справжній символ родинного тепла, добробуту та світлого свята Воскресіння Христового. В кожній українській родині є свій, перевірений роками рецепт.
17.04 — 467

Традиційна паска: рецепт пухкої випічки
Традиційна паска: рецепт пухкої випічки

Є у світі аромати, здатні викликати найтепліші спогади. Один із них — аромат свіжоспеченої паски, який лине на Великдень у кожній українській оселі.
15.04 — 389