Контракти.ua

2077  —  19.04.22
Ще три російські сім'ї шукають «зниклих безвісти» після затоплення «Москви»
Ще три російські сім'ї шукають «зниклих безвісти» після затоплення «Москви»

Дмитро Шкребець, який раніше розповів про свого зниклого під час затоплення крейсера "Москва" сина, стверджує, що з ним зв'язалися сім'ї ще трьох зниклих безвісти матросів-строковиків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Твіттері Радіо Свобода.

Напередодні Шкребець-старший розповів про те, що військова влада рф заявила йому, що його син Єгор внесений до списку зниклих безвісти. Після цього перестали виходити на зв'язок. Через це Дмитро Шкребець припускає, що його син загинув.

Також повідомлялося, що жителька санкт-петербурга Уляна Тарасова в неділю написала в російській соціальній мережі про те, що її син Марк також «зник безвісти» на крейсері «Москва».

16 квітня журналісти програми «Схеми» ідентифікували особу загиблого моряка з крейсера «Москва», спростувавши інформацію міноборони рф про «повну евакуацію екіпажу». Це мічман Іван Вахрушев, який служив у п'ятій бойовій частині, що відповідала за експлуатаційну безпеку корабля.

Родичі моряків, які служили на крейсері «Москва», обвинувачують міноборони росії у приховуванні інформації про військовослужбовців.

Як повідомлялося, українські військові влучили в російський крейсер «Москва» з протикорабельної ракетної системи «Нептун», завдавши йому серйозних пошкоджень. Оперативне командування «Південь» 14 квітня повідомило, що інші одиниці корабельного угруповання намагалися допомогти «Москві», але шторм і потужний вибух боєзапасу перевернули крейсер, і він почав тонути в Чорному морі. У росії ввечері того самого дня офіційно підтвердили, що крейсер Чорноморського флоту рф «Москва» затонув під час буксирування в порт, повідомивши про евакуацію екіпажу на інші кораблі.

Статьи по теме
Теракт у
Теракт у "Крокусі": спецслужби РФ заявами про "слід" України провокують "ІДІЛ" на ще потужніший удар – експерт

Москва відчайдушно шукає "український слід" у терористичній атаці в Підмосков'ї і каже про "причетність" Києва.
27.03 — 417

"Район на район, в класі серед 14-річних дівчат тільки одна цнотлива, алкоголь і наркотики": нацгвардієць про дитинство в РФ

Після 9 класу хлопець приїхав на канікули до бабусі в Україну і заявив, що більше до Росії не повернеться.
26.03 — 190

У РДК розповіли про просування на території РФ та озвучили плани
У РДК розповіли про просування на території РФ та озвучили плани

РДК закріплюються на території РФ.
24.03 — 303