Контракти.ua

2938  —  16.04.22
Україна запропонувала іншим кораблям російського флоту залишити Чорне й Азовське моря
Україна запропонувала іншим кораблям російського флоту залишити Чорне й Азовське моря

Міністерство оборони України нагадало іншим військовим кораблям Російської Федерації, що чорноморські протоки закриті лише на вхід, і запропонувало їм залишити Чорне й Азовське моря.

Відповідне повідомлення українське військове відомство опублікувало у своєму Twitter-акаунті.

"Міністерство оборони України нагадує російському флоту, що чорноморські протоки закриті лише для входу. Та частина вашого флоту, яка залишається на плаву, все ще має вихід", – сказано в ньому.

Варто зазначити, що в цей час Туреччина виконує положення підписаної в 1936 Конвенції Монтре –  закрила прохід через протоки Босфор і Дарданелли для проходу військових кораблів нечорноморських країн.

А 26 лютого уряд Туреччини вирішив закрити чорноморські протоки для російських військових кораблів із Середземного до Чорного моря.

Як повідомив 2 березня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушолгу, Росія скасувала заявку на прохід чотирьох своїх військових кораблів через протоки Босфор і Дарданелли після рішення Туреччини закрити їх.

Як писали Українські Новини, у четвер, 14 квітня, Міністерство оборони Росії офіційно заявило, що підбитий раніше українськими ракетами "Нептун" ракетний крейсер "Москва" потонув у Чорному морі.

Ми також повідомляли, що 24 березня українські військові завдали точкового удару по морському порту Бердянська Запорізької області, де на той час відбувалося розвантаження боєприпасів із великих десантних кораблів РФ.

Внаслідок влучення української ракети "Точка-У" в порту Бердянська було знищено великий десантний корабель "Саратов", а два інші десантні кораблі противника – отримали пошкодження та залишили порт.