Контракти.ua

2104  —  16.04.22
Український «Корсар» знищив колону ворожої техніки
Український «Корсар» знищив колону ворожої техніки

Протитанковий розрахунок ракетного комплексу «Корсар», яким командує молодший сержант 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Михайло, знищив на Херсонщині колону ворожої техніки - два танки, БМП, броньований автомобіль і бронетранспортер.

Розповідь 27-річного бійця про цей бій оприлюднила у Фейсбуці пресслужба бригади, передає Укрінформ.

«Зранку протягом години нас обстрілював ворожий танк. Не відразу засікли місце, з якого він працює... Зрештою в оптику нашого ракетного комплексу «Корсар» потрапила курява в степу. Я помітив у ній силует танка, доповів про це старшому групи і одержав дозвіл на відкриття вогню», - розповів головний сержант окремого танкового взводу.

За його словами, танк був підбитий однією ракетою, після другого пострілу - спалахнув. За кілька годин українські військові помітили на дорозі колону ворожої техніки – БМП-3 з мотострільцями на броні, за нею – танк і бронетранспортер.

БМП та піхоту було уражено першим пострілом, після чого здетонував боєкомплект. Другим пострілом вдалося знищити БТР, а третя ракета «Корсара» поцілила у фальшборт танка, який унаслідок пошкодження закрутився на місці, але встиг розвернути башту і відкрити вогонь по бойовому розрахунку.

Внаслідок вибуху снаряда загинув український боєць, а Михайла і його напарника контузило. Другою ракетою ворожий танк був знищений.

«Думка така, що після війни продовжу контракт із ЗСУ на п’ять чи десять років – маю намір будувати військову кар’єру», - підсумував головний сержант протитанкового взводу.

У пресслужбі 28-ї омбр зазначили, що Михайло та його напарник перебувають у госпіталі після поранень.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.