Жоден Великдень не обходиться без ніжних солодких пасок з глазур'ю.
Солодка і ніжна паска є традиційною стравою на Великдень. Навіть під час війни українці готують цю здобу вдома, адже без неї уявити Великдень просто неможливо. УНІАН зібрав 2 нескладних і дуже смачних рецепти паски до 24 квітня.
Раніше УНІАН розповідав як готується сирна паска і яка випічка на Великдень, крім пасок, може бути на святковому столі.
Для глазурі:
Яйця і масло заздалегідь дістати з холодильника і остудити до кімнатної температури. Половину молока нагріти приблизно до 40 градусів. Змішати половину борошна з дріжджами, залити теплим молоком і залишити опару в теплому місці на 30 хвилин.
Яйця збити з цукром і ванільним цукром до пишної світлої маси. Вмішати збиті яйця в опару. Руками вмішати в тісто сіль і розм'якшене масло. Просіяти другу половину борошна і замісити однорідне тісто. Прибрати в тепле місце на годину - воно повинно вдвічі збільшитися в розмірах.
Ізюм залити гарячою водою на 15 хвилин, щоб він розбух. Висушити і обваляти родзинки в борошні. У тісто вмішати родзинки і залишити тісто ще на 10 хвилин. Форми для запікання змастити маслом і наповнити на третину. Випікати паски 1 годину при 180°.
Для глазурі збити всі інгредієнти міксером. Трохи остудити паски і відразу полити глазур'ю.
Цедра одного лимона.
Для глазурі:
Ізюм промити, обсушити і присипати борошном. Просіяти борошно. Дрібно натерти цедру. З'єднати кефір з содою або розпушувачем. Масло розтопити, додати в нього цукор, цедру лимона і ванільний цукор за смаком. У масляну суміш влити кефір з содою, перемішати. Всипати борошно, додати родзинки і замісити тісто.
Формочки для випікання змастити маслом і наповнити на 2/3. Готові паски злегка остудити і дістати з форм. Для глазурі розтопити вершкове масло, додати цукрову пудру і лимонний сік. Заважати ложкою, поки глазур не загусне, і відразу нанести на паски.